Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αμφιλοχία: Με την πλάτη στον τοίχο… λόγω υψηλών ενοικίων


       Την περίπτωση της δικαστικής οδού και της μαζικής προσφυγής θα εξετάσουν οι επιχειρηματίες της Αμφιλοχίας για την μείωση ενοικίων σε όσους ιδιοκτήτες δεν θέλησαν να μειώσουν καθόλου τα ενοίκια των ιδιοκτησιών τους. Μεγάλο μέρος βέβαια των ιδιοκτητών έκανε μείωση μεταξύ 20% και 30%.
        Ασφυκτιούν οι επιχειρηματίες στην Αμφιλοχία λόγω των υψηλών ενοικίων που υπάρχουν. Ήδη, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μεμονωμένα πολλοί επιχειρηματίες απευθύνθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων τους με σκοπό να ζητήσουν μείωση των ενοικίων τους.....



     Μετά την κίνηση αυτή μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών προχώρησε σε μειώσεις της τάξης 20% με 25%. Πέραν όμως αυτών υπήρχαν και ιδιοκτήτες και άγγιξαν το 30% στην μείωση του ενοικίου της ιδιοκτησίας τους. 
      Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμφιλοχίας κ. Γιώργος Μολώνης κάποιοι εκ των ιδιοκτητών είναι ανένδοτοι στην μείωση. 
      Συνεπώς απέναντι στην συγκεκριμένη στάση ο εμπορικός σύλλογος Αμφιλοχίας συντάσσεται και προγραμματίζει γενική συνέλευση του συλλόγου στο επόμενο δεκαήμερο, ώστε να προσφέρει την βοήθειά του σε κάθε επίπεδο, ακόμη και νομικό, σε όποιον επαγγελματία της Αμφιλοχίας το επιθυμεί.
       Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μολώνη, στη γενική αυτή συνέλευση θα υπάρξει διάλογος μεταξύ των επαγγελματιών ώστε να συναποφασιστεί ο τρόπος που θα δράσουν οι επαγγελματίες, που θέλουν αλλά δεν κατόρθωσαν μείωση του ενοικίου τους, υπό την σκέπη του εμπορικού συλλόγου, ώστε να επιτευχθεί εν τέλει κάποια μείωση, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται και η νομική οδός.
        Στον εμπορικό σύλλογο Αμφιλοχίας, να επισημάνουμε πως εγγεγραμμένα μέλη είναι περίπου στα 330 από το σύνολο των κλάδων (εμπορικά – εστίαση και αναψυχή). 
      Σύμφωνα με τον κ. Μολώνη και επί της ουσίας τα ενοίκια στην Αμφιλοχία κυμαίνονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. 
     Υπάρχουν εμπορικά καταστήματα με ενοίκιο μεταξύ 1000 ευρώ, 1200 ευρώ και 1400 ευρώ. Τα ενοίκια στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής είναι επί το πλείστον από 1000 ευρώ έως 1400 ευρώ. 
    Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αμφιλοχίας κ. Γιώργος Μολώνης μας δήλωσε: «Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες να έρθουν σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και τα μέλη του για να μας κάνουν μείωση των ενοικίων γιατί όπως προβλέπουμε το Σεπτέμβριο θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, θα κλείσουν πολλά καταστήματα στην Αμφιλοχία». 
    Πάντως, με τη σειρά μας να σχολιάσουμε πως ακούσαμε τιμές ενοικίων, τα οποία δεν δικαιολογούνται ούτε στο Κολωνάκι…

ΑΠΟ EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο