Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Βλυζιανά: Το χωριό της Χρυσής Αυγής


          Σε «κάστρο» στης Χρυσής Αυγής έχει μετατραπεί μεγάλο τμήμα του Ξηρομέρου, αφού σε πολλά χωριά ο Λαϊκός Σύνδεσμος κατάγραψε διψήφια νούμερα. Στα Βλυζιανά, έφτασε το 43% και είναι πρώτο κόμμα. 
        Τα αποτελέσματα δεν πρέπει να ξενίζουν αφού μια πρώτη «γεύση» υπήρχε από τις Περιφερειακές εκλογές το 2010. Όμως η Χρυσή Αυγή, απέκτησε ακόμη πιο ισχυρά ερείσματα στο Ξηρόμερο, με τις δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις,  δίνοντας έτσι μεγάλα ποσοστά στον Λαϊκό Σύνδεσμο.....



Π.χ. στην Χρυσοβίτσα η Χρυσή Αυγή, πήρε 14,5%, στον Πρόδρομο 14,2%, στην Μπαμπίνη  13,87%, στην Κατούνα 16,2%, ενώ στα Βλυζιανά από 27,5%, έφτασε τον Ιούνιο στο 42,86% και στο συγκεκριμένο χωριό, είναι πρώτο κόμμα.
      Σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις αυτές, διαδραμάτισε η υποψηφιότητα του Ξηρομερίτη Δ. Μπαρμπαρούση, αλλά και η γενικότερη παρουσία του κόμματος στην περιοχή, που ήταν πολύ έντονη.


4 σχόλια:

  1. Από την μία πλευρά βλέπουμε το υγιές Ξηρόμερο, που αντιδρά στην απαξίωση, και από την άλλη το ψυχοπαθές, που στηρίζει πολιτευτές κατά γενική ομολογία αποτυχημένους.
    Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να παίρνει ψήφους στην περιοχή που το ίδιο απαξίωσε με την κατάργηση της καπνοκαλλιέργειας;
    Πιθανόν να έχουμε το χειρότερο οδικό δίκτυο της χώρας, και πρέπει να τους πούμε μπράβο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αυτή η ρίζα του δικομματισμού είναι πολύ βαθιά σε όλλη την Ελλάδα.Το πάθημα δεν είδα να γίνεται μάθημα στους Έλληνες οι οποίοι ακόμα πιστεύουν σε κομματικές σημαίες που αποδεδειγμένα ξεπούλησαν την χώρα.Είναι τραγικό να πριμοδοτούν με την ψήφο τους όλλα αυτα τα λαμόγια του εξαχίλιαρου μισθού που δεν τιμήθηκε ούτε στο ελάχιστο στα 35 χρόνια της λεγόμενης μεταπολίτευσης.Στα γενικά αποτελέσματα των εκλογών ταιριάζει απόλυτα η λαική ρήση ''υπαγραψες την καταδίκη σου''. Αποστόλης Σακκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν ειναι υγιες να στηριζουμε κατι αρρωστο τοτε....ας προσκυνησουμε και την μερκελ και ας δωσουμε την διακυβερνηση της χωρασ στην τουρκια οπωσ χαριτολογοντας προτειναν καποια αρπακτικα του ΔΝΤ...αλλα δυστυχως ο δικομαστισμος παλι καταφερε κ εφερε Τ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΚΟΚΙΝΟΥΣ....ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΩΦΕΛΙΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα προηγουμενα σχολια περι δικομματισμου που κολανε????Το αρθρο ειναι για το ποσοστο της ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο