Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Κυκλοφόρησε το βιβλίο: «ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ» απο την Αμφικτιονία Ακαρνάνων


 «ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ»
Ένα βιβλίο - ταξίδι γνώσης και ανάμνησης

  Ένα βιβλίο- ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και από την ζωντανή ανάμνηση μέχρι τον ΝΟΣΤΟ.  Ένα ταξίδι που αρχίζει από τα χρόνια προ του Τρωικού πολέμου και φτάνει στα σημερινά χρόνια. Μια, εύκολη στην κατανόηση, παρουσίαση του προβλήματος «Ομηρική Ιθάκη», το πώς δημιουργήθηκε το ζήτημα του εντοπισμού της Ομηρικής Ιθάκης, τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, και τα εδάφια της Οδύσσειας που δημιουργούν τις θέσεις ή αντιθέσεις των θεωριών....



    Όλα τα ανωτέρω  χωρίς «φίλτρα» ή σκοπιμότητες, φέρνουν τον αναγνώστη στην παλαιά εποχή, τον τροφοδοτούν με όλες τις νέες σκέψεις για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί «που είναι η Ομηρική Ιθάκη».
     Με απλό τρόπο αλλά και με ευθύνη παρουσιάζονται σχεδόν οι περισσότερες από τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, με τα κύρια σημεία τους, τις αντιρρήσεις των άλλων θεωριών, αλλά και τις απαντήσεις επί των αντιρρήσεων.
      Σε δεύτερο επίπεδο, η εργασία, μέσα από νοσταλγικές ανθρώπινες στιγμές, που όλοι έχουμε ζήσει, φέρνει σε παράλληλο πλάνο την συναισθηματική «Ομηρική Ιθάκη», τον «Νόστο» κάθε ανθρώπινης ανάμνησης. Οι σελίδες στα δεξιά του βιβλίου είναι με Ελληνική γραφή, ενώ στα αριστερά υπάρχει η αντίστοιχη στα Αγγλικά (μετάφραση Σπύρος του Μιχαήλ Παπακώστας).
       Μέσα σε 240 έγχρωμες σελίδες ο αναγνώστης ζεί σε μια άλλη εποχή, ταξιδεύει  πάνω από τις θεωρίες, ακουμπά στο πρόβλημα της «Ομηρικής Ιθάκης», κατανοεί τα σημεία τριβής των θεωριών, χωρίς να γίνει υπέρμαχος ή ενάντιος κάποιας θεωρίας.


5 σχόλια:

  1. Δείχνει εξαιρετικά ενδιαφέρον! Μπορείτε να προσθέσετε από πού μπορεί κανείς να το προμηθευτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Βασίλη Ζαγκότα καλησπέρα σας.
    Αφήστε την διεύθυνσή σας στο site ή επικοινωνήστε μαζί μας (2643022444 8πμ 1μμ) ή (2643023565 6μμ - 9 μμ) για να σας το στείλουμε με τα ΕΛΤΑ.
    Είμαστε σίγουροι ότι μόλις το διαβάστε, θα επισκεφτείτε τον χώρο της Κεχροπούλας, μια από τις πιό παλαιές αρχαίες πόλεις της Ακαρνανίας.

    Για την ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

    ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalispera,o xwros ths arxaias palairoy den exei kamia sxesh me thn omhrikh ithakh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Ειδικά η Ακαρνανία έχει να μας δώσει πολλά ακόμη στο πεδίο της αρχαιολογίας και της ιστορίας. Πρέπει κάποτε να στραφούν τα βλέμματα των υπευθύνων και προς την ανάδειξη των χώρων της παράκτιας Ακαρνανίας: Οινιάδες, Άγιος Παντελεήμων, Αστακός, Καστρί, Αλυζία, Πάλαιρος, Άκτιο και Ανακτόριο πρέπει να "συστηθούν" στη νεολαία της περιοχής μας. Πόσοι π.χ. γνωρίζουν ότι η Αλυζία διαθέτει ένα εξαιρετικό δείγμα αρχαίου φράγματος; Κάθε προσπάθεια επομένως που βοηθά εμάς τους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουμε, να μεταδώσουμε και να οδηγήσουμε τα παιδιά στη γνώση είναι πραγματικά αξιέπαινη.

    Όσον αφορά τα.. διαδικαστικά: η δνση μου είναι Τ.Θ. 16, Αστακός, 30006. Μπορείτε να το στείλετε με αντικαταβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά αρχάς πού βρίσκεται η αρχαία Πάλαιρος; Είναι στην Κεχροπούλα; , είναι κοντά στην Πωγωνιά ΄΄η είναι τσυτόσημη με το αρχαίο Θύρρειο, όπως αφήνει να εννοηθεί ο Κικέρωνας;
    Ας διαβάσουμε το βιβλίο και τότε θα τοποθετηθούμε. Οπως εμφανίζεται από την ανακοίνωση, φαίνεται να είναι ένα δοκίμιο, χωρίς να υποστηρίζει ή να κατηγορεί τις υπάρχουσες θεωρείες.
    Περιμένουμε να το διαβάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο