Ενα παραδοσιακό Ξηρομερίτικο έδεσμα, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, σας παρουσιάζουμε σήμερα, την φτωχική αλλά πεντανόστιμη και ιδιαιτέρως θρεπτική και γνωστή σε όλους μας Μπαζίνα.
Για όσους παραμένουν νοσταλγοί και λάτρεις της πατροπαράδοτης ξηρομερίτικης κουζίνας παραθέτουμε εδώ την συνταγή της Ξηρομερίτισσας Ευτυχίας Βενετίκου......
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: PHOTOTSELIOS
ΜΠΑΖΙΝΑ
Από την Ευτυχία Βενετίκου
Υλικά:
Καλαμποκίσιο αλεύρι
Νερό
Αλάτι
Βούτυρο
Κρεμμύδια
Τυρί
Εκτέλεση:
Σε βραστό νερό προσθέτουμε λίγο-λίγο το καλαμποκίσιο αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα ώσπου να πήξει και το κατεβάζουμε από τη φωτιά (καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν ξαπολάει από την κατσαρόλα).
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το τυρί και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
Μετά τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ταυτόχρονα το ανακατεύουμε ώστε το κρεμμύδι το τυρέ να πάει παντού.
Καλή επιτυχία και… καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο