Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ανδρέας Μακρυπίδης: Να ανακληθεί η απόφαση κατάργησης του ΙΚΑ Αστακού

         Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης για τη διατήρηση του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α.  στον Αστακό, προς τoν Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Γιώργο Κουτρουμάνη.....


      Με την ερώτησή του ο Βουλευτής ζητά να ανακληθεί η απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αστακού καθώς και να επανεξεταστεί το οργανωτικό σχήμα λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, με βάσει τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα που επικρατούν, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του.
       Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει στην ερώτησή του τα εξής: «Το Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Αστακού, καλύπτει τις βασικές ανάγκες μια μεγάλης περιοχής με επαρκή αριθμό ασφαλισμένων, αποτελεί κομβικό σημείο εξυπηρέτησης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, και εξασφαλίζει την είσπραξη σημαντικών πόρων.
      Οι ανάγκες για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Αστακού αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται, καθότι στη χωρική αρμοδιότητα του Υποκαταστήματος περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι του Πλατυγιάλιού και στις Μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας της περιοχής. 
      Επιπλέον, στα πλαίσια του «Καλλικράτη», και με τη δημιουργία του Δήμου Ξηρομέρου, το Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Αστακού, πρέπει να καλύπτει και τις περιοχές Φυτειών και Αλυζίας, με αντίστοιχα αυξημένες ανάγκες. Τα αίτημα για διατήρηση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος έχει επισημανθεί με αποφάσεις τόσο του Δήμου Ξηρομέρου όσο και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.
        Με αυτά τα δεδομένα, και στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α., κρίνουμε αναγκαία τη διατήρηση του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Αστακού, επειδή μια ενδεχόμενη κατάργησή του, θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα δημιουργήσει ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους και στις επιχειρήσεις, αφού τα πλησιέστερα Υποκαταστήματα εδρεύουν σε περιοχές με μεγάλη απόσταση από τον Αστακό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο