Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

"Πράσινο" αντάρτικο στο πολυνομοσχέδιο

     Σε θρίλερ εξελίχθηκε η ψηφοφορία των άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, αργά χθες το βράδυ της Τρίτης, στην οποία διαφοροποιήθηκαν οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εγείροντας θέμα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας....
    Δεν πέρασε η τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Υγείας, και η οποία αφορούσε το δικαίωμα των φαρμακοποιών να εργάζονται περισσότερες ώρες από το κανονικό ωράριο, χωρίς την έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου, καθώς την καταψήφισαν πολλοί βουλευτές, και του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων...


      Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε σε αυτή την τροπολογία, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα βουλευτές απ' όλα τα κόμματα του ζήτησαν να την αποσύρει και να την καταθέσει σε άλλο νομοσχέδιο. Η τροπολογία του κ. Λοβέρδου, λίγο αργότερα, απερρίφθη από την πλειοψηφία της Βουλής καθώς ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε να την αποσύρει και στην ψηφοφορία που ακολούθησε τα "ναι" ήταν 101, τα "όχι" 65 και τα "παρών" 87.
       39 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν "παρών" και "όχι" στην τροπολογία του κ. Λοβέρδου και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ηχηρά ονόματα όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Χάρης Καστανίδης , ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ο κ. Μαγκριώτης, ο κ. Λιτζέρης, ο Ν. Σαλαγιάννης, η Α. Γκερέκου, η κ. Αράπογλου και άλλοι βουλευτές.
    Η ΝΔ εξ' αρχής είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει "παρών" στη συγκεκριμένη τροπολογία καθώς, όπως είπε, ήρθε τελευταία στιγμή στη Βουλή, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.
    Όσον αφορά το θέμα της συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αρκετοί βουλευτές περίπου 40-45 ψήφισαν "όχι" σε μια σειρά άρθρων, με πιο ισχυρό το "όχι" που έδωσαν στο άρθρο που αφορά στις δικηγορικές εταιρείες και στη δυνατότητα να μπορούν να ιδρυθούν. Το συγκεκριμένο άρθρο συγκέντρωσε 170 "ναι", 83 "όχι" και 11 "παρών". Από τα 83 "όχι" οι 33 ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ 9 ψήφισαν "παρών". Αντιστοίχως και σε άλλα άρθρα του πολυνομοσχεδίου υπήρξαν πολλές διαρροές από την πλευρά της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δίνοντας μια εικόνα διχασμού.
      Προβληματισμό και ενόχληση προκάλεσε η εικόνα του Κοινοβουλίου στο μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα κύκλοι από το μέγαρο Μαξίμου έλεγαν ότι το σημερινό αποτέλεσμα και η σημερινή εικόνα, κυρίως για την απόρριψη της τροπολογίας του κ. Λοβέρδου, δείχνει πόσο δύσκολη είναι η αντιμετώπιση των συντεχνιών και πόσο μεγάλη επιρροή έχουν οι συντεχνίες στους βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο