Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Βασιλικό θησαυρό ψάχνουν στη Λευκάδα.

Ενα βασιλικό θησαυρό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που παραμένει για περισσότερο από έναν αιώνα θαμμένος στη γη της Λευκάδας, ευελπιστεί να φέρει στο φως η ομάδα του επίδοξου Ελληνα Ιντιάνα Τζόουνς Γιώργου Πάνου.
Πρόκειται για τον αμύθητο θησαυρό της βασιλικής οικογένειας της Σερβίας, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο καπετάνιος Γιώργος Πάνου, αλλά και όσα εξιστορούν στην «Espresso» κάτοικοι της Λευκάδας, θάφτηκε περίπου το 1880 κοντά στην περιοχή Πόρος, προκειμένου να γλιτώσει από ληστρικές επιθέσεις.
«Η πριγκίπισσα της Σερβίας μαζί με τους ακολούθους της έκρυψε στην περιοχή ό,τι πολύτιμο υπήρχε στα ανάκτορα, με το σκεπτικό όταν τελειώσει η περίοδος των αναταραχών που ταλάνιζαν τότε τη χώρα της να επιστρέψει και να τα πάρει πίσω. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε ποτέ και ο θησαυρός εξακολουθεί να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο» μας λέει ο Γιώργος Πάνου και προσθέτει: «Από τις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει είμαστε σίγουροι για την ακριβή τοποθεσία, όπως και για το τι βρίσκεται κρυμμένο τόσα χρόνια. Από πανάκριβα διαμάντια και κοσμήματα μέχρι δεκάδες μπαούλα με νομίσματα, τιμαλφή, χρυσά και ασημένια σκεύη, βασιλικά δώρα από μονάρχες και ό,τι άλλο πολύτιμο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να βρούμε το θησαυρό, η αξία του οποίου είναι αμύθητη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιον υπολογισμό, ωστόσο μιλάμε για αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».
Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της οργάνωσης και της προετοιμασίας. Θέλουμε όλα να είναι νόμιμα, γι' αυτό έχουμε ήδη ξεκινήσει την έκδοση όλων των νόμιμων εγγράφων που απαιτούνται από την ελληνική νομοθεσία πριν προχωρήσουμε στην εκσκαφή: από τοπογράφηση και χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης έκτασης μέχρι τις ειδικές άδειες από τις τοπικές αρχές και την αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία και θα επιβλέπει». Και συνεχίζοντας επισημαίνει: «Οταν με το καλό έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε ο θησαυρός θα πάει στο ελληνικό κράτος κι εμείς θα εισπράξουμε τα χρήματα από το ποσοστό που μας αναλογεί. Βρισκόμαστε, πάντως, πολύ κοντά σε μια ανακάλυψη, η οποία θα προκαλέσει σοκ στους Ελληνες».
Οι φήμες και ο θρύλος που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή για το βασιλικό θησαυρό της Σερβίας κρατούν καλά εδώ και δεκάδες χρόνια. Δεν υπάρχει κάτοικος της περιοχής που να μην έχει ακούσει την ιστορία και να μην έχει ονειρευτεί την απόκτησή του. Μάλιστα, κατά καιρούς αρκετοί, είτε με νόμιμο τρόπο είτε κρυφά, προσπάθησαν να τον βρουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Η ελπίδα, όμως, στις καρδιές τους δεν έσβησε ποτέ και τώρα εύχονται ο καπετάνιος Γιώργος Πάνου και η ομάδα του να τα καταφέρουν. Αλλωστε, έχουν εξοπλιστεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με τα οποία πρόκειται να σαρώσουν τη συγκεκριμένη περιοχή και όχι μόνο.
Οπως μας αποκάλυψε ο κ. Πάνου, ο θησαυρός φέρεται να βρίσκεται χωρισμένος σε δύο μέρη. «Το πρώτο είναι στον Πόρο και το δεύτερο στην περιοχή Βουλκαριά, κοντά στη Βόνιτσα. Εκεί βρίσκεται ένα τμήμα του, το οποίο έφεραν οι ακόλουθοι της βασιλικής οικογένειας για να το βάλουν στην κρυψώνα. Δεν πρόλαβαν όμως, γιατί δέχτηκαν ληστρική επίθεση κι έτσι αναγκάστηκαν να το θάψουν για να μην πέσει σε λάθος χέρια» τόνισε και πρόσθεσε: «Εκτιμάται ότι στη Βουλκαριά βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των βασιλικών κοσμημάτων και πολύτιμων αντικειμένων που σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τα ανάκτορα».Ηδη η είδηση για την αναζήτηση του χαμένου θησαυρού της βασιλικής οικογένειας έχει κάνει το γύρο του νησιού και όλοι περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τελικά ο μύθος θα γίνει πραγματικότητα.
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο