Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010, συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 στις 18:00 μ.μ. το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας (αίθουσα Ν.Σ., Διοικητήριο, Μεσολόγγι). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι τα εξής:
Συζήτηση – σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11, παρ. 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου – της επερώτησης του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Σολτάτου Γεωργίου, περί της συμμετοχής της Ν.Α. Αιτωλ/νίας σε διάφορες εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Μενιδίου του Δήμου Μενιδίου στο Νομό Αιτωλ/νίας».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Μονάδα παραγωγής βαμβακερού νήματος και υφάσματος» ιδιοκτησίας «Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου ΑΒΕΕ», που βρίσκεται επί της δημοτικής οδού Ναυπάκτου – Σκάλας εκτός οικισμού του Τοπικού Διαμερίσματος Λυγιάς του Δήμου Ναυπάκτου Νομού Αιτωλ/νίας, επί γηπέδου έκτασης 27.574,75 τ.μ..
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Μονάδα ξήρανσης και αποθήκευσης καλαμποκιού και μονάδα παραγωγής ζωοτροφών δυναμικότητας 20 τόνων ημερησίως ή 6.000 τόνων ετησίως, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 779,35 KW», που βρίσκεται στη θέση «Βάλισσα» κτηματικής περιφέρειας του Τοπικού Διαμερίσματος Λεσινίου του Δήμου Οινιάδων Νομού Αιτωλ/νίας, επί γηπέδου δασικής έκτασης 44.762,89 τ.μ. ιδιοκτησίας της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.
Απόφαση του Ν.Σ. σχετικά με την έκφραση άποψης του Σώματος – κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 της αριθ. 292313/2622/3-07-2009 Κ.Υ.Α. και με βάση τις σχετικές απόψεις της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης – επί της σκοπιμότητας της επένδυσης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός σφαγείου» στη θέση «Χαλιάδες» του Δήμου Νεάπολης Νομού Αιτωλ/νίας και φορέα επένδυσης την επιχείρηση με την επωνυμία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΧΕΛΩΟΥ Α.Ε.» .
Εισηγητής: Ο κ. Λύτρας Ιωάννης.
Τροποποίηση της αριθ. 10/2009 απόφασης του Ν.Σ., όπως αυτή τροποποιήθηκε με την αριθ. 80/2009 όμοια και ισχύει σήμερα, περί έκδοσης ψηφίσματος και διάθεσης ποσού 30.000 ευρώ για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού για λογαριασμό του παλαιστινιακού λαού
Εισηγητής: Ο κ. Κατσούλης Παναγιώτης .
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Βελτίωση οδού πρόσβασης ΧΥΤΑ 2ης Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτωλ/νίας».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης γάλακτος δυναμικότητας 50 τόνων γάλακτος την ημέρα σε γήπεδο εμβαδού 20.137,41 τ.μ. ιδιοκτησίας «ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε.», στη θέση «Φαλαγγιές» του Τοπικού Διαμερίσματος Κεχρινιάς του Δήμου Αμφιλοχίας Νομού Αιτωλ/νίας».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Γραμμή Μεταφοράς (Γ.Μ.) 400 KV Σύστημα (Αθήνα – Αχελώος) – Σ/Ζ Αντιρρίου – ΚΥΤ Πατρών και ΚΥΤ 400/150 KV Πατρών».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.
Απόφαση του Ν.Σ. περί αποδοχής πίστωσης ποσού 200.000 ευρώ που αφορά τη συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Αλυζίας Νομού Αιτωλ/νίας.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος.
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
(Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Ανανέωση Περιβαλλοντικών Όρων υφιστάμενου Σπαστηροτριβείου – Πλυντηρίου αδρανών υλικών και μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος ιδιοκτησίας της «ΒΟΛΑΚ ΕΠΕ» που βρίσκεται στη θέση «Ρένα» του Τοπικού Διαμερίσματος Ευηνοχωρίου του Δήμου Μεσολογγίου Νομού Αιτωλ/νίας».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά την ανανέωση και τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρίας «Ιχθυοκαλλιέργειες Βόνιτσας Α.Ε.», δυναμικότητας 150 τόνων / έτος σε τσιπούρα και λαβράκι, για την οποία έχει μισθωθεί θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων στη θέση «Κακόβραχος» Ακρωτηρίου Παναγιά, του Δήμου Ανακτορίου Νομού Αιτωλ/νίας (από αναβολή, σχετική η αριθ. 152/2009 απόφαση Ν.Σ.).
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.
Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
(Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Κτηνοτροφική μονάδα δυναμικότητας 132 αγελάδων κρεατοπαραγωγής με τα παράγωγά τους, ιδιοκτησίας Αθανασίου και Ιωάννη Γιγκλά στη θέση «Πατλιά» του Τοπικού Διαμερίσματος Δοκιμίου του Δήμου Αγρινίου Νομού Αιτωλ/νίας.
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο