Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Δήμος Φυτειών: Περιβαλλοντική διαχείριση και ήπια οικονομική ανάπτυξη των λιμνών Οζερού και της Αμβρακίας.


Προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπέγραψε ο δήμος Φυτειών, για τη σύνταξη μελέτης ανάδειξης των δύο λιμνών που υπάρχουν στα όριά του, δηλαδή του Οζερού και της Αμβρακίας.
Η μελέτη περιλαμβάνει διάφορες παρεμβάσεις, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με τους νόμους και τους κανόνες του δικτύου Natura, όπου εντάσσονται ούτως ή άλλως και οι δύο λίμνες, αλλά και με τους περιβαλλοντικούς όρους που επιβάλλεται να γίνουν σεβαστοί σε αυτή την περίπτωση.
Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία προβλητών ελλιμενισμού μικρών σκαφών, κυρίως αλιευτικών, υποδομών και εγκαταστάσεων ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, εγκαταστάσεων διαμονής επισκεπτών, καθώς επίσης και την δημιουργία υποδομών ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου και των διαφόρων σημείων ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος που έχει η περιοχή, όπως τα μοναστήρια, τα σημεία παρατήρησης πουλιών, τα σημεία για περιβαλλοντική εκπαίδευση κ.λπ.
Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι περίπου μήνες και στη συνέχεια ανοίγεται ο δρόμος της διεκδίκησης πόρων για να υλοποιηθεί το έργο. «Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Ξηρομέρου και του δήμου Φυτειών, γιατί εκτός από την αγροτική δραστηριότητα, που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος στην περιοχή, ανοίγει ένας νέος ορίζοντας που αφορά τον τουρισμό, τον αγροτουρισμό και θα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Τζαχρήστας.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο