Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Αναξιοκρατικές προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, αφού μένουν εκτός τα 4/5 των Αιτωλοακαρνάνων και των Λευκαδιτών.

Εκτός υπουργείου Πολιτισμού τα 4/5 των Αιτωλοακαρνάνων και των Λευκαδιτών. Σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα για πρόσληψη ωρομισθίου προσωπικού, που πρόκειται να ζητηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού βασικό στοιχείο θεωρείται η εντοπιότητα στον δήμο όπου εδρεύει η οικεία εφορεία αρχαιοτήτων ή το νησί στο όποιο εδρεύει η υπηρεσία.
Δηλαδή όσο αφορά την Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα, μόνο οι δημότες Μεσολογγίου και Ναυπάκτου θα έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Οι δημότες των άλλων δήμων, παρόλα τα τυπικά προσόντα τους ουσιαστικά θα «κόβονται» από τις προσλήψεις.
Έτσι «Κραβαρίτες», Τριχώνιοι, Βαλτινοί και Ξηρομερίτες, αλλά και δημότες Χάλκειας και Αιτωλικού και βέβαια οι Λευκαδίτες θα αποκλείονται εκ των προτέρων.
Οι δε Λευκαδίτες θα αποκλείονται εξ ολοκλήρου, δεδομένου ότι στο νησί τους δεν εδρεύει καμιά εφορεία αρχαιοτήτων (βέβαια το ίδιο θα συμβαίνει και στις άλλες υπηρεσίες π.χ. οι κάτοικοι της Κω αποκλείονται εξ ολοκλήρου γιατί οι εφορείες είναι στην Κω, οι Ζακυνθινοί και οι Κεφαλλονίτες εναλλάξ, ενώ οι κάτοικοι των Κυκλάδων επίσης αποκλείονται ολοκληρωτικά, δεδομένου ότι οι αρμόδιες εφορείες έχουν έδρα στην Αθήνα!!!!).
Ας υπενθυμίσουμε εδώ ότι οι κάτοικοι των δυο νομών έχουν μόνιμο πληθυσμό 250.000 ενώ οι δήμοι Ναυπάκτου 25.0000 και Μεσολογγίου 23.000 κατοίκους. Δηλαδή εκ προτέρων αποκλείονται τα 4/5 των κατοίκων των δυο νομών!!!!
Βέβαια να μην αναφερθούμε στις συνέπειες αυτού του μέτρου αν ισχύσει τελικά.
Π.χ. ο εργάτης των 700 ευρώ από την Ναύπακτο ή το Μεσολόγγι, θα πάει να κάνει ανασκαφή στην νότια Λευκάδα, το Μενίδι ή την Βόνιτσα!!!!.
Τελικά όπως καταλαβαίνετε στο Ξηρόμερο φέτος ούτε τα βάτα δεν θα κοπούν!!!!
Τελικά μήπως πρέπει να επανεξεταστεί η οργάνωση του υπουργείου Πολιτισμού και τουρισμού, στην Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα με αλλαγή των εδρών των εφορειών;
Μια αναγνώστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο