Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Δωρεάν αγγειοχειρουργική κλινική εξέταση από τον Δήμο Αγρινίου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο  Αγρινίου και τον Αναπληρωτή  Καθηγητή  Πανεπιστήμιου  Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Λάζαρη Ανδρέα,  αγγειοχειρουργό στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών, θα πραγματοποιήσει στο Κοινωνικό Ιατρείο, δράση η οποία θα περιλαμβάνει  δωρεάν αγγειοχειρουργική κλινική εξέταση και υπέρηχο  των κάτω άκρων.....

Η  δράση  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο  16/12/2017 και ώρες 9:30 έως14:30μμ,  στους δικαιούχους κάρτας  Κοινωνικού  Ιατρείου.
Οι παθήσεις των αγγείων είναι συχνές, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει η δέουσα προβολή της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας τους. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές δεν αντιμετωπίζονται  παρά  μόνο όταν οι συνέπειές τους έχουν γίνει μη αναστρέψιμες.
Στις δυτικές κοινωνίες, υπολογίζεται ότι οι αγγειακές παθήσεις έχουν την ίδια εξάπλωση με τους καρκίνους και τις καρδιοπάθειες και ευθύνονται για το 40% των θανάτων, πολλοί από τους οποίους μπορούν  να αποφευχθούν. Επίσης ευθύνονται για πολλές αναπηρίες, υποβάθμιση του βιοτικού επίπεδου και απώλεια χρόνου εργασίας παραγωγικών  ατόμων.  Αυτό οφείλεται στη μειωμένη σωματική δραστηριότητα η οποία  οδηγεί στην αδρανοποίηση της μυϊκής αντλίας, της γαστροκνημίας με αποτέλεσμα τη στάση του αίματος στα κάτω άκρα. Το καθημερινό πρόγραμμα του σύγχρονου ανθρώπου (καθιστική εργασία, πολλή τηλεόραση, ελάχιστο βάδισμα) οδηγεί σε θρομβώσεις.
Στόχοι της παρούσας Κλινικής Εξέτασης είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την αναγκαιότητα της πρώιμης ανίχνευσης πιθανών κλινικών συμπτωμάτων και της έγκαιρης διάγνωσης  η οποία συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και θεραπεία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου και στο τηλέφωνο: 26 41033582  email:iatreiok@gmail.com


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο