Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

«Δύναμης Πολιτών»: "Αρχικά κ. Κασολα θα μας επιτρέψετε να σας κανουμε μια σημαντική παρατήρηση..."


       Με μεγάλη μας χαρά πριν από λίγες μέρες διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που αναφέρει υπ. αριθμ. 179/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας μετά από εισήγηση του Δημάρχου ομόφωνα αποφασίστηκε η διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας για την επιλογή αναδόχου της προμήθειας σκαφών και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας προϋπολογισμού ύψους 97.000,00€. Η προμήθεια είχε προεγκριθεί και είχε ενταχθεί με την υπ. αριθμ. 42/23-01-24 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014-2020» δράση η οποία χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης. 

Αρχικά κ. Κασολα θα μας επιτρέψετε να σας κανουμε μια σημαντική παρατήρηση ότι αρμοδιότητα της Δημοτικής Επιτροπής ούτε προεγκρίνει, ούτε εντάσει κάποια πρόταση αλλά αποδέχεται την συγκεκριμένη πίστωση.  Αλήθεια αυτό μήπως αποσοκοπεί κάπου; 

Επιπλέον κ. Κασολα μήπως ξέχασατε να ανέφερεται ότι Με το αριθμ. Πρωτ. 5155/24-05-2023 έγγραφο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ έγινε ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020) ΜΕΤΡΟ 19. και ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μαζί με την Τεχνικη Υπηρεσία,και με βάση τις ανάγκες του ναυταθλητικού ομίλου κατέθεσε μελέτη τον Ιούνιο του 2023 με τον Αριθμό απόφασης 165/2023 της Οικονομοκής Επιτροπής στη οποία απουσιάζατε, άρα και δεν εγκρίνατε και θριαμβολογείτε για δικό σας έργο, στη συνέχεια αποφασίστηκε και ενέκρινε. Την πρόταση χρηματοδότησης στην αριθμ. Πρωτ. 5155/24-05-2023 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ για υποβολή προτάσεων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020) 2. Την μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών για «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού δαπάνης 97.000,00€ ΜΕ ΦΠΑ. 3. Την αποδοχή στους όρους συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Τέλος Με το αριθμ. Πρωτ. 299/23-01-2024 απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλαδας – Ειδικη Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ έγινε ένταξη Ένταξη της ΠράξηςΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ στοΥπομέτρο 19.2«Υλοποίηση δράσεων της τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης» του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΠΑΑ 2014-2020», στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα της ΟΤΔ: ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. με συνολικό Προυπολογισμό 97.000€. 

Δεν νομίζω κ. Κασόλα ότι μέσα σε 23 μέρες που είχατε αναλάβει καταφέρατε να καταθέσετε πρόταση και να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης της πρότασης 29/08/2023, αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε και στα παραμύθια. Άλλωστε η συγκεκριμένη προκήρυξη της ανοικτής δημοπρασίας αναδόχου γίνεται ακριβώς με την μελέτη και τους όρους με τους οποίους ενέκρινε η Προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η μόνη σας αρμοδιότητα ήταν η αποδοχής της συγκεκριμένης πίστωσης. 

Τέλος είναι μεγάλη μας χαρά που αυτός ο τόσο δραστήριος και ενεργός σύλλογος σε συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική αρχή θα αποκτήσει ένα τόσο σημαντικό εξοπλισμό που τόσο έχει ανάγκη και ευχόμαστε να συνεχίσει να μας κανείς τόσο περήφανους με τις διακρίσεις του.





 

18 σχόλια:

  1. Αφού τα έκανες όλα καλά γιατί έφυγες με τις κλωτσιές ρε μας πουλάς και μουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε κάρυ έλεος,έλεος...Τι δεν αντέχεις επιτέλους.Κατσε στα αυγά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένταξη ,,,,, Δήμαρχε της καρδιάς μας τον τέντωσες για άλλη μια φορά τον Νάσσο. Νομίζει επειδή έρχονται έτοιμα για δημοπράτηση τα προγράμματα ότι είναι δικά του. Τι έχουμε να δούμε ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο πρωην δήμαρχε αν και δεν σε ψήφισα μου τρελαινεις το μυαλό με της αναλυτικές ανακοινώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι Γιώργο στα μανταλακια συνέχεια να τον έχεις του χρειάζεται.Εκανε τα πάντα να μη γίνονται εργα και τώρα που τα βρήκε έτοιμα λέει πως είναι δικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άκου τη λέει ο 5:04 να βάλει ο Αποστολάκης τον κασολα στα μανταλάκια στα μανταλάκια είναι ο Αποστολάκης ρε ανδρικελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με 28% Δήμαρχος είναι. Ούτε στο όνειρο του.Να το Ζήσετε τώρα γιατί δεν το ξαναβλεπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κολλητός σου ο Κάρι που δε είναι δήμαρχος πόσο πήρε 50ρακια που γράφεις όλη μέρα ;

      Διαγραφή
  8. Εμείς θα το ζήσουμε εσύ δεν θα το ξαναζησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ.ΠΑΛΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΒΈΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ.ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσυ12:58. Πάρε τον κάρυ αγκαλιά και πηγαίνετε για υπνακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛΎΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑ ΟΛΗ Η ΒΟΝΙΤΣΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΥ ΉΣΥΧΟ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΡΙΛΑΞ ΤΩΡΑ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΣΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΒΡΩΜΙΣΑΜΕ.

      Διαγραφή
  11. Ο λαός δεν γυρίζει πίσω στην βρωμιά και στην δισοδια του καριολικου καθεστώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχτώ, μήνες εξουσία είστε και έχετε μεγάλη "έπαρση", χαμηλώστε λίγο την μύτη. <>.

      Διαγραφή
  12. Στηρίζουμε Κάρυ ολεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο