Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Μητρόπολη Ναυπάκτου: Σε εκκλησιολογική εκτροπή η Μονή Μεταμορφώσεως Σκάλας.


      Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Χριστού.

Με αυτή υπενθυμίζει την συνθήκη για την Μονή Μεταμορφώσεως Σκάλας Ναυπάκτου η οποία παλαιότερα εόρταζε κανονικά και πλέον «βρίσκεται σε εκκλησιολογική εκτροπή και βέβαια σε αντικανονική και σε παράνομη κατάσταση, εφ’ όσον δεν έχει και νόμιμη συγκρότηση».

«Όσοι, παρά ταύτα, από τους Χριστιανούς συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της Μονής αναλαμβάνουν την ευθύνη τους ενώπιον του Θεού και της Εκκλησίας», σημειώνεται.

Η ανακοίνωση:

«Πλησιάζει η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Χριστού η οποία διακηρύσσει ότι ο Χριστός έδειξε το Φως της Θεότητός Του και ότι οι άνθρωποι πρέπει να μεταμορφωθούμε εν Χριστώ, ζώντας μέσα στην Εκκλησία που είναι το Σώμα Του.

Επειδή στην Μητρόπολή μας υπάρχει η Μονή Μεταμορφώσεως η οποία παλαιότερα εόρταζε κανονικά, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Χριστιανούς της Μητροπόλεως, και κυρίως τους Χριστιανούς άλλων Μητροπόλεων που αγνοούν την κατάσταση που εδώ και χρόνια εξακολουθεί να επικρατεί, τα ακόλουθα:

Η Μονή αυτή δεν έχει Ηγούμενο, ούτε Ηγουμενοσυμβούλιο, όλοι οι διαμένοντες στην Ιερά Μονή έχουν το επιτίμιον της ακοινωνησίας από την Ιερά Σύνοδο (μικρός αφορισμός) και ένας από αυτούς έχει καθαιρεθή και δεν τηρεί την απόφαση της καθαιρέσεως, ούτε και οι άλλοι, αν και απορρίφθηκαν οι προσφυγές τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγαν.

Επομένως η Μονή Μεταμορφώσεως Σκάλας Ναυπάκτου βρίσκεται σε εκκλησιολογική εκτροπή και βέβαια σε αντικανονική και σε παράνομη κατάσταση, εφ’ όσον δεν έχει και νόμιμη συγκρότηση.

Με τέτοια σύνθεση ο,τι γίνεται στην Μονή είναι αντιεκκλησιαστικό, αντικανονικό, παράνομο, γιατί, εκτός των άλλων, δεν διασφαλίζονται οι προσφορές των πιστών. Και οι τυχόν λειτουργικές πράξεις είναι ανυπόστατες.

Όσοι, παρά ταύτα, από τους Χριστιανούς συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της Μονής αναλαμβάνουν την ευθύνη τους ενώπιον του Θεού και της Εκκλησίας.
Τους δε διαμένοντας στην Μονή που διαπράττουν κανονικά παραπτώματα τους αφήνουμε στην κρίση του Θεού, ο Οποίος θα επέμβη αργά ή γρήγορα, διότι «Θεός ου μυκτηρίζεται». Είναι βέβαιο ότι οι ανθρώπινες οργανώσεις και τα ανθρώπινα σωματεία έρχονται και παρέρχονται, ενώ η Εκκλησία μένει εις τον αιώνα».

πηγή: agriniopress.gr

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να κλείσει άμεσα η πληγή,να καθίσουν κάτω ο Δεσπότης καί ο ηγούμενος καί νά βρουν την Χρυσή τομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο