Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Θανάσης Καββαδάς: «Ο Κάλαμος και ο Καστός χρειάζονται κατάλληλα μέσα για τη διακομιδή ασθενών σε στεριά και θάλασσα» - Αναφορά στη Βουλή


      Αναφορά με αρ.πρωτ.2291/24-07-24 προς τους Υπουργούς Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και Ναυτιλίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για το θέμα της διάθεσης ενός προκατασκευασμένου ασθενοφόρου μικρού όγκου και ενός σκάφους πολλαπλών χρήσεων για τη διακομιδή ασθενών στις Κοινότητες Καλάμου και Καστού.....

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διακομιδή ασθενών, καθώς το νησί δεν διαθέτει ασθενοφόρο για την μεταφορά στο ιατρείο ή στο λιμάνι, από όπου γίνεται η διακομιδή στο πλησιέστερο κέντρο υγείας ή σε νοσοκομείο. Τόνισε ακόμη ότι το νησί δεν διαθέτει ούτε κατάλληλο σκάφος για την από θαλάσσης μεταφορά ασθενών, εφόσον χρειαστεί, στην απέναντι ακτή της Αιτωλοακαρνανίας.

Ανέφερε ότι οι στενοί και ενίοτε δύσβατοι δρόμοι του νησιού απαιτούν την χρήση ειδικού, προκατασκευασμένου ασθενοφόρου μικρού όγκου, ενώ για τη θαλάσσια διακομιδή χρειάζεται ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα χρησιμεύει ως πλωτό ασθενοφόρο και θα μπορεί να εξυπηρετεί και το γειτονικό νησάκι του Καστού. Κατέληξε λέγοντας ότι η έλλειψη κατάλληλων μέσων διακομιδής και η μεταφορά ασθενών σε καρότσες αυτοκινήτων είναι απαράδεκτη πρακτική εν έτει 2024 και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των ασθενών, ενώ ζήτησε από τα Υπουργεία να ανταποκριθούν θετικά στα αιτήματα της Κοινότητας Καλάμου, τα οποία και διαβίβασε στους Υπουργούς μέσω της Βουλής.



Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς μπορείτε να δείτε εδώ

 

3 σχόλια:

  1. Μια χαρά το πας κ. Καββαδα. Σα να είσαι στην αντιπολίτευση. Ρε μπήκατε στον έκτο χρόνο διακυβέρνησης και ακόμη παριστάνετε τους ανευθυνους??? Ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις?? Νύχτα θα φύγετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιους κοροϊδεύουν δεν ξέρω.
    Νομίζουν ότι ο κόσμος είναι όπως στην βόρεια Κορέα.
    https://www. s t o n i s i.gr/post/55253/to-2025-tha-apokththoyn-skafh-gia-metafora-asthenwn-apo-11-mikra-nhsia

    Φέρτε ένα τέτοιο για τα γεροντάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί παρακαλώ δεν ανεβάζετε το σχόλιο για τα πλωτά ασθενοφόρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο