Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Θαλαμηγός πέρασε… «σφαίρα» το στενό του Μύτικα και τα απόνερα προκάλεσαν κομφούζιο στις ακτές

 


       Δεν είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη σήμερα Σάββατο 10/8 στον Μύτικα. Πρόκειται για φαινόμενο που σημειώνεται και δημιουργεί αντιδράσεις και προβλήματα κάθε καλοκαίρι, ωστόσο η ένταση των απόνερων που σήκωσε η 41μετρη θαλαμηγός Ability με σημαία Μάλτας, τις πρωινές ώρες, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη και επικίνδυνη.

Η θαλαμηγός πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό μεταξύ Καλάμου και Μύτικα, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να προκαλέσουν ένα… κομφούζιο σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Μύτικα.

Ασφαλώς και πρέπει να επισημανθεί ο κίνδυνος που ελλοχεύει από αυτή την κατάσταση, ιδίως όταν στις ακτές βρίσκονται οικογένειες με μικρά παιδιά.

Από τις αρμόδιες αρχές πρέπει να γίνουν συστάσεις ώστε τα μεγάλα σκάφη, όταν διέρχονται από το στενό Καλάμου – Μύτικα να κόβουν ταχύτητα, γιατί υπάρχει παραθαλάσσιος οικισμός και παραλίες.

Είναι βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας άλλωστε και υπάρχει σχετική λιμενική διάταξη για τις προβλεπόμενες ταχύτητες μεγάλων σκαφών, όταν περνούν από τέτοιες περιοχές.

Η 41μετρη θαλαμηγός που προκάλεσε το πρόβλημα, φαίνεται στο Marine Traffic, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ασπρογιάλι Καλάμου αρόδο και την είδαν καθαρά πολλοί κάτοικοι και λουόμενοι.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο