Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Παλιό κτήριο Κ.Υ. Μύτικα. Καιρός να κατεδαφιστεί....


Επανερχόμαστε σε ένα θέμα, στο οποίο είχαμε αναφερθεί και όταν ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο Κ.Υ. Μύτικα. Το νέο Κ.Υ Μύτικα εγκαινιάστηκε το 2022 και άρχισε την λειτουργία του αντικαθιστώντας το παλιό Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο είχαν ιδρύσει οι φίλοι μας οι Σουηδοί όταν είχαν γίνει σεισμοί στα Εφτάνησα το έτος 1953.....
Σήμερα το παλιό λυόμενο στρατιωτικού τύπου κτήριο, χωρίς καμία αρχιτεκτονική ή άλλου είδους αξία, που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι εξυπηρέτησε υγειονομικά την περιοχή περί τα 70 χρόνια (μέχρι και τοκετοί γίνονταν εκεί όπως αναφέρει ο σ. Συμβολαιογράφος Νίκος Θ. Νταής), έχει απομείνει ένα κουφάρι που σαπίζει πάνω στον αιγιαλό και έχει καταστεί επικίνδυνο. Ήδη αναφύονται θέματα υγιεινής και ασφάλειας για τον οικισμό.
Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να το κατεδαφίσει και να παραδώσει στον οικισμό μία πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία (πρέπει να ενισχυθεί με ποταμίσιο αγούλι), σε σύνδεση με την υπάρχουσα παραλία του παλιού κοινοτικού καταστήματος, αλλά και με την νέα πλατεία Μύτικα. Εκεί μπορεί να δημιουργηθεί μία μεγάλη πανέμορφη παραλία.
Καιρός είναι λοιπόν η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην έκδοση άδειας κατεδάφισης, σε εφαρμογή και της πρόσφατης ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Κοινότητας Μύτικα.
Νομίζουμε ότι το επόμενο καλοκαίρι η εικόνα εκεί πρέπει να είναι άλλη και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτή η δημοτική αρχή, που έχει ανοίξει τα πολλά θέματα και προβλήματα του Μύτικα, που έχει επαφή και αφουγκράζεται τα θέλω της κοινωνίας, θα το κάνει και αυτό.















mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο