Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Στον «Αθήνα 9,84», ο Σπύρος Κοτοπούλης. «Η ανησυχία γίνεται έντονη αγανάκτηση από την έλλειψη ελέγχων για πανώλη λόγω υποστελέχωσης στις αρμόδιες υπηρεσίες»


      Στην έλλειψη ελέγχων στα ζώα και στα άλλα αγροτικά προϊόντα που φτάνουν στα τελωνεία αλλά και στο τεράστιο πρόβλημα με την πανώλη, μίλησε στον «Αθήνα 9,84» ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
«Η ανησυχία γίνεται έντονη αγανάκτηση» είπε καθώς υπάρχει υποστελέχωση στις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζοντας πως οι προσλήψεις σε αυτές αποτελεί και αίτημα του κινήματος. «Να μπει φραγμός στην ασυδοσία» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως οι μονάδες στο νομό «παράγουν το 15% της πανελλαδικής παραγωγής σε γάλα και κρέας».
Η κατάσταση είναι τραγική ανέφερε και «καταλάβαμε και από πρώτο χέρι ότι στην ουσία δε λειτουργεί τίποτα. Είναι αποδεκατισμένες πλήρως οι υπηρεσίες, υπάρχουν έξι κτηνίατροι για όλο το νομό που θα πρέπει να είναι στα γραφεία, στα σφαγεία, να δουν κτηνοτροφικές μονάδες και ιχθυοκαλλιέργειες».
Επεσήμανε την πολιτική της κυβέρνησης που και γι’ αυτή την κατάσταση ρίχνει το βάρος στην «ατομική ευθύνη» των αγροτών και κτηνοτρόφων. «Δεν είναι προσωπική ευθύνη των κτηνοτρόφων. Τα όποια μέτρα πάρουμε εμείς, τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Σημαίνει καραντίνα αλλά και αύξηση του κόστους εκτροφής. Ποιος θα πληρώσει όλο αυτό το ήδη αυξημένο κόστος;».
«Καλούμε τον κόσμο να είναι σε επαγρύπνηση, μπορούμε να επιβάλλουμε μέτρα τέτοια που θα παρθούν άμεσα μόνο με τον αγώνα μας γιατί θα χαθούν κοπάδια, χάνονται συνάδελφοί μας, θα φύγουμε από το επάγγελμα» κατέληξε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο