Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Δευτέρα 19η Αυγούστου και ώρα 08:00 π.μ. Ποδηλατώ - πεζοπορώ προς και στο ‘’Μονοπάτι των παιδιών’’.

 

Κολάζ φωτογραφιών, από τον πρώτο περίπατο και την έναρξη λειτουργίας στο ‘’Μονοπάτι των παιδιών’’, την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023.
Την Δευτέρα 19η Αυγούστου και ώρα 8:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα ποδηλατώ - πεζοπορώ προς και στο ‘’Μονοπάτι των παιδιών’’. Σημείο συνάντησης - εκκίνησης ο αύλειος χώρος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στον Μύτικα.....

Λίγα λόγια για αυτή την δραστηριότητα, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Όλοι συγκεντρωνόμαστε στις 7:45 το πρωί στο αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Μύτικα με το ποδήλατο μας και τον ατομικό μας αθλητικό εξοπλισμό. Εκεί θα υπάρχουν δύο αυτοκίνητα ασφαλείας εκ το οποίων το ένα θα φέρει συρόμενο τρέιλερ. Κατά την έναρξη το ένα αυτοκίνητο θα προηγείται από τους ποδηλάτες ενώ το δεύτερο θα ακολουθεί.
Πριν την έναρξη θα χορηγηθούν δωρεάν μπουκάλια νερό σε όλους τους ποδηλάτες. Κατά την κίνηση και σε όλη την πορεία της διαδρομής θα υπάρχουν στα αυτοκίνητα ασφαλείας νερά για όλους τους συμμετέχοντες. Για όποιον συμμετέχοντα αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την διάρκεια της διαδρομής, π.χ κούραση, βλάβη στο ποδήλατο του κ.λπ θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβαση του ιδίου σε ένα από τα αυτοκίνητα ασφαλείας, αλλά και του ποδηλάτου του στο τρέιλερ του 2ου αυτοκινήτου ασφαλείας.
Η απόσταση της ποδηλατικής διαδρομής από το σημείο εκκίνησης μέχρι την αρχή του ‘’Μονοπατιού των παιδιών’’ είναι περίπου 4,5 χιλιόμετρα. Η κίνηση των ποδηλάτων γίνεται μόνο σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή καθώς και συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να διανυθεί η ποδηλατική - πεζοπορική διαδρομή. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την όλη δραστηριότητα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Με την άφιξή μας στην αρχή του ‘’Μονοπατιού των παιδιών’’, μετά από τη σχετική ξεκούραση, παρκάρουμε όλοι τα ποδήλατα μας στο χώρο που είναι διαμορφωμένος για αυτό, εκεί θα υπάρχει φύλακας, ο οποίος θα είναι στο χώρο μέχρι και την παραλαβή ξανά τον ποδηλάτων για την επιστροφή. Αφού ανεφοδιαστούμε με μπουκάλια νερού, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή του μονοπατιού.
Για όσους ενδιαφέρονται μόνο για το πεζοπορικό τμήμα της διαδρομής, θα μπορούν να παρευρίσκονται στην αρχή του ‘’Μονοπατιού των παιδιών’’ και κατά την άφιξη των ποδηλάτων, ώστε να αρχίσουμε όλοι μαζί την πεζοπορία.
Κατά την κίνηση στο μονοπάτι, θα υπάρχει σχετική ξενάγηση του τόπου, αλλά και πληροφορίες για την ιστορία του, από τον εμπνευστή και δημιουργό του ‘’Μονοπατιού των παιδιών’’ Γιάννη Παβέλη (J. Pavelis).
Μετά το πέρας της πεζοπορική διαδρομής, η οποία είναι συνολικά 5,6 χιλιόμετρα, με τα ποδήλατα μας ξεκινάμε την επιστροφή μας για το σημείο τερματισμού μας, το οποίο θα είναι ο αύλειος χώρος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Μύτικα.
Κατά την άφιξή μας στο σημείο τερματισμού, θα προσφερθούν δωρεάν δροσιστικοί χυμοί, νερά καθώς και παγωτά για όλους.

Προσοχή, πριν την εκκίνηση καλό θα είναι όλοι να έχουμε:
1. κλειστού τύπου παπούτσια ορειβασίας - περιπάτου
2. κράνος ποδηλάτου
3. να έχουμε κάνει έλεγχο στο ποδήλατο μας και
4. καπέλο

mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο