Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Η Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στη Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην Πάτρα CPMR για το ευρωπαϊκό έργο με στόχο βιώσιμες, ανθεκτικές και ασφαλείς μεταφορές.


Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στη Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Περιφερειών CPMR για τα κρίσιμα ζητήματα των μεταφορών, που έχει στην αρμοδιότητά της ως συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού ΤRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου......

Η Ευρωβουλευτής συμμετείχε στο πάνελ του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης CPMR με θέμα “Μεταφορές και Προσβασιμότητα" μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, Αντιπρόεδρο CPMR στον τομέα μεταφορών και τον Pablo Fabregas Martinez, Επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαίας Επιτρόπου για τις Μεταφορές και την Κινητικότητα, Αντίνα Βαλεάν, που συντόνισε η Karin Smit Jacobs, Διευθύντρια Μεταφορών και Ενέργειας του CPMR.

Η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε εκτενώς στις κομβικές αλλαγές στον τομέα των μεταφορών σε αυτήν την πενταετή θητεία και στο έργο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, με έμφαση στην ανάπτυξη του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών TEN-T, καθώς η ίδια συνδιαμόρφωσε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο για τη συμφωνία στην αναθεώρηση του Κανονισμού σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στην ανάπτυξη του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Επίσης αναφέρθηκε στις πιέσεις που άσκησε για την ένταξη στο δίκτυο αυτό περιοχών και υποδομών προς όφελος της Ελλάδας, καθώς πρόκειται για ένα αναγκαίο πανευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρόμων, εσωτερικών πλωτών οδών, θαλάσσιων διαδρομών μικρών αποστάσεων και αυτοκινητοδρόμων, συνδέοντας 424 ευρωπαϊκές με τις μεταφορικές υποδομές της Ευρώπης: λιμάνια, αεροδρόμια, και σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς.

Η Έλενα Κουντουρά παρουσίασε το πλαίσιο των αλλαγών, μέσω κανονισμών και οδηγιών, για να καταστεί το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών πιο βιώσιμο και ανθεκτικό, ιδιαίτερα όμως στάθηκε στην κρίσιμη διάσταση της ασφάλειας των υποδομών και των μεταφορών, όπως επίσης και στη διάσταση της κοινωνικής συνοχής, ώστε όλες οι περιφέρειες να έχουν ισότιμες ευκαιρίες στην ανάπτυξη μέσω του δικτύου.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, η Έλενα Κουντουρά συνομίλησε με την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira, που συμμετείχε ως ομιλήτρια για το μέλλον της κοινωνικής συνοχής στην ΕΕ μετά το 2027.

Για τα ζητήματα της ασφάλειας και βιωσιμότητας των μεταφορών καθώς και για τα καίρια ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, η Ευρωβουλευτής παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων στα τηλεοπτικά κανάλια της Δυτικής Ελλάδας και σε εφημερίδες της Πάτρας, ανάμεσά τους το ORT TV, το Πάτρα TV και το Ιόνιον TV, την εφημερίδα "Πελοπόννησος" και την εφημερίδα «Γνώμη».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Ευρωβουλευτής συναντήθηκε με στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας, μέλη των τοπικών οργανώσεων και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και πολιτευτές, τους οποίους ενημέρωσε για το έργο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις προτεραιότητες στο αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας, στους τομείς αρμοδιότητάς της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο