Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Στο 5ο πρακτικό ο διαγωνισμός (οριστικός ανάδοχος) για το μεγάλο έργο: «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση της κεντρικής πλατείας Αστακού και των επιλεγμένων παρακείμενων οδών της», προϋπολογισμού 2.000.000 €. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει για ανάπλαση στον Δήμο Ξηρομέρου.

 

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτήθηκε στις 23 Ιουνίου 2023, πρόσκληση - γνωστοποίηση για την διακήρυξη δημοπρασίας του έργου: «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση της κεντρικής πλατείας Αστακού και των επιλεγμένων παρακείμενων οδών της», προϋπολογισμού 2.000.000 € (δείτε εδώ).....
Η συγκεκριμένη πρόσκληση - γνωστοποίηση έγινε προκειμένου, όποιος θέλει και έχει τις απαραίτητες εκ του νόμου προϋποθέσεις, να συμμετέχει στον διαγωνισμό, δίνοντας την προσφορά του, χωρίς ο Δήμος Ξηρομέρου και κανένας να μπορεί να γνωρίζει ποιοι θα συμμετέχουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ και χωρίς κανένας να μπορεί να παρέμβει και να γνωρίζει την έκπτωση που θα δοθεί.
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, το 5ο πρακτικό του διαγωνισμού και ανακήρυξη οριστικού αναδόχου.
Τα επόμενα βήματα είναι να περάσει από Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας (>500.000 €), να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και κατόπιν να γίνει εγκατάσταση του εργολάβου και να εκκινήσει το έργο.

Λίγα λόγια για το έργο:
  • Το έργο αυτό μελετήθηκε επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη τον Μάΐο του 2022, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ι.Π. Μεσολογγίου και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου και κατατέθηκε η σχετική πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης (δείτε εδώ).
  • Το έργο εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2022, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, στο Ταμείο Ανάκαμψης, με συνολική χρηματοδότηση 2.000.000 € (δείτε εδώ).
  • Σήμερα επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, σας ενημερώνουμε ότι το πολύ σημαντικό αυτό έργο, είναι στο 5ο πρακτικό του διαγωνισμού. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει για ανάπλαση στον Δήμο Ξηρομέρου, από ιδρύσεως του το 2011.
Κλείνουμε λέγοντας ότι τα έργα δεν ανήκουν ποτέ σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή, γιατί γίνονται με δημόσιο χρήμα και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές πράττουν απλά το καθήκον τους, άλλες με καλό αποτέλεσμα, άλλες με μέτριο και άλλες με κακό αποτέλεσμα, με τελικό κριτή τους δημότες.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με το 5ο πρακτικό του διαγωνισμού.

mytikaspress

1 σχόλιο:

  1. Με τη δύναμη της ελπίδας, ότι δε θα έχει την ίδια πορεία με τη πλατεία του Μύτικα, "διαφωνίες" με τον εργολάβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο