Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Αμαρτίες του παρελθόντος, κυνηγάνε σήμερα τον Δήμο Ξηρομέρου. Δικαστικές απαιτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προηγούμενων διοικήσεων, τελεσιδικούν και επιβαρύνουν δυσβάστακτα το ταμείο του Δήμου Ξηρομέρου.

 

Πολλές φορές με σχετικά μας δημοσιεύματα στη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2019-2023, σας έχουμε μιλήσει για τις προφορικές αναθέσεις προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Ξηρομέρου, που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν, να βασανίζουν και να απειλούν τα στρωμένα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να είναι δικαστικά απαιτητά από το ταμείο του......
Μετά τις ανακοπές που κατατέθηκαν σε διαταγές πληρωμής εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από την δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη, προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών, προσωρινά προστατεύτηκε το ταμείο του Δήμου.
Όμως οι εκδικάσεις πολλών τέτοιων περιπτώσεων προχώρησε και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρέη ήρθαν στην επιφάνεια, επαναλαμβάνουμε από το πρόσφατο παρελθόν, με εμφανή κίνδυνο για τα οικονομικά του Δήμου, μιας και τα ποσά μόνο αμελητέα δεν τα λες.
Η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη έχει συμπληρώσει ήδη 4 χρόνια και 7 μήνες που έχει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου και θέλουμε να επισημάνουμε ένα γεγονός, που προσωπικά το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία διαταγή πληρωμής από την Δικαιοσύνη για εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, που να έγιναν με προφορικό τρόπο, όπως κατά κόρον γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Δήμος Ξηρομέρου επί αυτής της διοίκησης δεν πήγε ποτέ στο Δικαστήριο κατηγορούμενη για χρέη.
Η τέως διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου του ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', μας είχε συνηθίσει σε ένα «φαινόμενο». Τις προφορικές εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, που οδηγούνταν στην Δικαιοσύνη για έκδοση διαταγών πληρωμής.
Μιλάμε για εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό, χωρίς να είναι εις γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να έχουν περάσει από Οικονομική Επιτροπή, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επίβλεψη, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς κανένα έλεγχο, όπου κανείς δεν μπορεί να βρει και να ελέγξει τίποτα, απλά είχαν δοθεί οι εντολές προφορικά.
Η διαδικασία πληρωμής ήταν οι ενδιαφερόμενοι να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη με σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ξηρομέρου, ο οποίος φρόντιζε να αποδέχεται και να βεβαιώνει την οφειλή με μία απλή υπεύθυνη δήλωση, κατόπιν να βγαίνει διαταγή πληρωμής και ο Δήμος σε τελική φάση μέσω νομικής γνωμοδότησης, να μην ασκεί ανακοπή επί της διαταγής πληρωμής.
Με αυτό τον τελείως αδιαφανή τρόπο, εμείς την προηγούμενη 5ετία 2014-2019, καταφέραμε να καταγράψουμε 23 προφορικές αναθέσεις συνολικού ποσού 675.216,13 €, ένα ποσό τεράστιο για το μέγεθος του Δήμου μας και εκτιμούμε ότι υπάρχουν και πολλές που δεν εντοπίσαμε και δεν τις καταγράψαμε.
Για όλη αυτή την κατά σύστημα αδιαφανή και εκτός του συνήθους διαδικασία (δεν έγινε μία, δύο, άντε τρεις φορές ή λίγο παραπάνω), δεν έχει δοθεί ποτέ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή οπουδήποτε αλλού, μία πολιτική εξήγηση από τους εκπροσώπους της τέως δημοτικής αρχής ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', τουλάχιστον από πολιτική ευθιξία.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι 232.565,76 € προφορικές εργασίες, παρουσιάστηκαν ξαφνικά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 Μαΐου 2019!!! Πιθανόν να είναι και άλλες που δεν εντοπίσαμε και δεν καταγράψαμε.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 σας ενημερώσαμε ότι η νέα δημοτική αρχή έπραξε το καθήκον της και όλα τα σχετικά στοιχεία για την συγκεκριμένη στρεβλή διαδικασία, που στον Δήμο Ξηρομέρου έγινε καθεστώς, συνήθεια και θεσμός, έχουν δοθεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε αυτοί να κρίνουν αν όλα έχουν καλώς ή όχι (δείτε εδώ) και να αναζητηθούν, αν υπάρχουν, άλλου είδους ευθύνες εκτός από τις αυταπόδεικτα πολιτικές ευθύνες.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Δικαιοσύνη κινούνται στη χώρα μας πολύ αργά και έχουμε δει τέτοιες υποθέσεις, να εξετάζονται μετά από παρέλευση 10ετίας και τίποτα να μην βγαίνει τις περισσότερες φορές και όλα να έχουν καλώς, που είναι μία παθογένεια που δεν τιμά το κράτος δικαίου και την Ελληνική Πολιτεία. Μακάρι να διαψευστούμε και σύντομα να έχουμε κάτι για αυτή την υπόθεση.
Τις πολιτικές ευθύνες στην τέως διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, τις απέδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Ξηρομέρου στις εκλογές του 2019 και του 2023 και φυσικά η τέως διοίκηση ποτέ δεν βρήκε το θάρρος να τις αναλάβει και να εξηγήσει οτιδήποτε γι αυτό το δυσάρεστο «φαινόμενο». Όπως προείπαμε δεν έχει πει ποτέ λέξη.
Ελπίζουμε ο Δήμος Ξηρομέρου να καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό τον οικονομικό σκόπελο.

mytikaspress

11 σχόλια:

  1. Κύριοι της Δημοτικής αρχής οι παλιοί κρίθηκαν και πηρατε τα σκήπτρα !Μαλιστα πριν 6 μήνες πηρατε 65%!Καποια στιγμή πρέπει να τελειώσει το παραμύθι ότι πληρώνετε τις αμαρτίες των προηγούμενων !Μηπως μας ετοιμάζετε κάτι και μας το φέρνετε απ´έξω;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δικαστήρια του παρελθόντος . επειδή κρίθηκαν δεν σημαίνει ότι πλήρωσαν οι προηγουμενοι . Έρχεται

      Διαγραφή
    2. 4:57 τράβα ΠΑΡΑΠΕΡΑ

      Διαγραφή
    3. 8:18 ότι έρχεται ,έρχεται όμως τι πράγματι ερχεται ;;;;

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Σούλα και αναφέρομαι σε εσάς μιας και είστε ο blogger του mytikaspress!Προεκλογικά η Δημοτική αρχή κοκορεύονταν για το νοικοκύρεμα καθώς και το ταμειακό υπόλοιπο οπου μέρα με την ημέρα κλείνουν παλιές πληγές και αυγατίζουν τα λεφτά του Δήμου !Εδω με αυτό το κείμενο ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπαθείτε κάτι να μας πείτε ρίχνοντας πάλι τη γνωστή λάσπη στη Δημοτική αρχή του 2014 -2019!Τελικά όντως νοικοκυρέψατε το Δήμο ή ήταν και αυτές οι κουβέντες προεκλογικά τερτίπια ;;;;Γιατί ο κόσμος μιλάει πολύ και μαθαίνουμε από αντιδημάρχους ότι τα πράγματα στα οικονομικά του Δήμου πάνε για φούντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία η προπαγάνδα σου αλλά το παραμύθι σου δεν έχει δράκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τους πληρώσαμε πολύ ακριβά τους κυρίους και τους πληρώνουμε δυστυχώς ακόμα
    και κουνάνε και το δάχτυλο
    μία λέξη ρε παλικάρια γι αυτά τα συγκεκριμένα που κάνατε έχετε να πείτε?????

    μια λέξη για αυτά που κάνατε πείτε μας

    σε άλλη χώρα θα ήσασταν αλλού τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ
    ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι της δημοτικής αρχής, απευθείας αναθέσεις γίνονταν και γίνονται με επιτυχία. Μιλάτε για το παρελθόν ενώ εδώ και 5 χρόνια είστε εξουσία με χρήματα που μπήκαν στο ταμείο σας από κήρυξη έκτακτης ανάγκης, από κορονοιου, έξτρα δηλαδή πόσα απ' όσα είχαν όλοι οι υπόλοιποι... Δηλώσατε με περηφάνια ότι τακτοποιήσατε το παρελθόν και προχωράμε μπροστά...
    Τώρα η δήλωση σας αυτή ως προς τι? Θέλετε να μας λασπολογειτε ακόμη τους άλλους ?? Διότι εδώ διαφαίνεται μια λάθος οικονομική κίνηση η ένα ψέμμα προεκλογικό η κάλυψη των νυν σπαταλων που γίνονται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τους πληρώσουν από τη τσέπη τους αυτοί που εδώναν τις προφορικές εντολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε φέρτε τον Γαλουνη πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο