Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

«Ο οδικός άξονας Αγρίνιο - Καρπενήσι αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής για το νομό μας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά την συνάντηση του με την συντονιστική επιτροπή για τον οδικό άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι.


Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης συναντήθηκε με την συντονιστική 
επιτροπή για τον οδικό άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι, υπογραμμίζοντας την σημασία του έργου για την περιοχή...... 

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, αμοιβαία κατανόηση και στοχοθεσία για τα επόμενα βήματα. 

Ο κ. Παπαθανάσης τους διαβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό τους σε αυτή την προσπάθεια.

Ήδη κατά τις συναντήσεις του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα έχει θέσει όλα τα σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο νομός μας για την ανάπτυξη του. 

Ο κ. Παπαθανάσης μετά την συνάντηση δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την συντονιστική επιτροπή για τον οδικό άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι μέρος του συνολικού άξονα Πλατυγιάλι - Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία.  Θέσαμε με την επιτροπή τη στοχοθεσία και τα επόμενα βήματα προκειμένου να διεκδικήσουμε με ουσιαστικό τρόπο την εξέλιξη αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πραγματοποιεί μεγάλα έργα υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε πριν 1,5 μήνα  το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Αμβρακίας Οδού, ενός σημαντικού οδικού έργου για την Αιτωλοακαρνανία, που καρκινοβατούσε για πάνω από 10 χρόνια, το οποίο θα ενισχύσει την οικονομία, τον τουρισμό, την ταχύτητα των μεταφορών και βέβαια την ασφάλεια των πολιτών στις μετακινήσεις τους και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ολόκληρης της περιοχής.

Εξάλλου κατά την τελευταία επίσκεψη του Πρωθυπουργού επισκεφθήκαμε και ένα άλλο εμβληματικό έργο που κατασκευάζεται στην Αιτωλοακαρνανία. Το έργο «Σύστημα

Αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας» που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας με τη μέθοδο της αντλησιοταμίευσης στη χώρα μας όπου σήμερα απασχολούνται ήδη περίπου 400 άτομα ενώ σε πλήρη ανάπτυξη θα απασχολούνται περίπου 1000 άτομα. Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε έργο αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας το εγχώριο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας. 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της καθημερινότητας της ζωής των συμπολιτών μας και να δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για την Αιτωλοακαρνανία μας»

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής για τον οδικό άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι ο κ. Λίνος Υφαντής, ο κ. Κωστίκογλου Σωκράτης και ο κ. Παπαθανασίου Κώστας καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου κ. Βραχωρίτης Κωνσταντίνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο