Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΡΡΙΨΗ από την Αποκεντρωμένη της προσφυγής του κ. Αποστόλη Πανταζή, κατά της απόφασης του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού, του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου.

 

Στις 7 Μαρτίου 2024 σας ενημερώσαμε ότι υπήρξε προσφυγή δημοτικού συμβούλου κατά του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού, του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, την «Ολοκλήρωση Υδροδότησης και Υδρευτικού Δικτύου Αστακού»,..... συνολικού προϋπολογισμού 3.505.030,20 €, με χρηματοδότηση από το Αντώνης Τρίτσης (δείτε εδώ).
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου όπως προαναφέραμε, με το οποίο θα λυθεί δομικά και οριστικά το τεράστιο πρόβλημα στην ύδρευση και χρονίζον επί μακρόν, στην έδρα του Δήμου στον Αστακό, φαινόμενο ίσως μοναδικό στην Ελλάδα για ένα τόσο μεγάλο οικισμό.
Ο δημοτικός σύμβουλος που έκανε την προσφυγή ήταν ο κ. Αποστόλης Πανταζής, εκλεγμένος με την δημοτική παράταξη ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια'' του κ. Αλέξανδρου Σάββα, πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κατόπιν δημόσιας δήλωσης ανεξαρτητοποίησης στα τοπικά ΜΜΕ τον Οκτώβριο του 2023, αμέσως μετά την παραίτηση του κ. Σάββα.
Σήμερα σας ενημερώνουμε, ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, το επίσημο έγγραφο για την προσφυγή. Τελικά η προσφυγή του κ. Πανταζή ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από την Αποκεντρωμένη, όπου αυτή είναι η εκ του νόμου αρμόδια να δίνει τις δέουσες απαντήσεις με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, σε όσους έχουν μία άλλη δική τους άποψη και αντίληψη για την νομιμότητα.

Λίγα λόγια για το ζωτικό αυτό έργο για τον Αστακό:
 • Το έργο αυτό μελετήθηκε επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη το 2021, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου (δείτε εδώ).
 • Τον Ιούνιο του 2021, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, κατατέθηκε ως πρόταση χρηματοδότησης στο Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ), ανάμεσα σε δέκα (10) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 11.009.114,73 € (δείτε εδώ).
 • Το έργο εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2022, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, στο Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ), με συνολική χρηματοδότηση 6.050.000 € που αργότερα έγινε 6.085.000 € (δείτε εδώ).
 • Το έργο δημοπρατήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ).
 • Το έργο θα εκτελεστεί επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, που κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, για τα επόμενα 5 χρόνια, με μία μεγάλη νίκη, συντρίβοντας εκλογικά την παράταξη ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια''.
Κλείνουμε λέγοντας ότι τα έργα δεν ανήκουν ποτέ σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή, γιατί γίνονται με δημόσιο χρήμα και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές πράττουν απλά το καθήκον τους, άλλες με καλό αποτέλεσμα, άλλες με μέτριο και άλλες με κακό αποτέλεσμα, με τελικό κριτή τους δημότες.
Δείτε ΕΔΩ την ΑΠΟΡΡΙΨΗ της προσφυγής του κ. Πανταζή.
Ανακήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου, σημαίνει καθυστέρηση στη καλύτερη περίπτωση ενός χρόνου για το έργο, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για την τύχη του, ακόμα και αυτή η απένταξη του, κάτι που γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με τις διαδικασίες στα προγράμματα Αντώνης Τρίτσης και στο Ταμείο Ανάκαμψης ή έχουν μεριμνήσει να ενημερωθούν και να μάθουν αν δεν τα ξέρουν.
Επειδή πάντα μιλάμε με γεγονότα, πρόσφατο είναι το παράδειγμα της γειτονικής Λευκάδας, όπου είχαμε απένταξη του αποχετευτικού δικτύου Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας, Τσουκαλάδων το οποίο είχε ενταχθεί με προϋπολογισμό 14.500.000 € στο Ταμείο Ανάκαμψης (δείτε εδώ).

mytikaspress

4 σχόλια:

 1. Να διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι το λόγο της απόρριψης που ουσιαστικά η υπηρεσία δηλώνει ότι δεν είναι αρμόδια να κάνει τον έλεγχο και καθόλου στην ουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι πέφτουνε τα κάστρα σιγά σιγά …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα κάστρα πέφτουνε .
   Ο Τριανταφυλλάκης όμως είναι βουνό και τα βουνά δεν πέφτουνε .

   Διαγραφή
 3. Τριανταφυλακη προχωρά δεν σε σταματάει κάνεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο