Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το xiromeronews για τον αείμνηστο Καθηγητή Παναγιώτη Κοντο

 Απέραντη θλίψη σκορπά στο Ξηρομερο η είδηση του θανάτου του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Κοντού.

Παναγιώτης Κοντός
Αγράμπελο Ξηρομέρου 2006

Χθες απεβίωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Προϊσταμένος Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κοντός, ο οποίος αφήνει πίσω του μια πολυδιάστατη κληρονομιά στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιστήμης....... Ο κ. Κοντός ήταν ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος επί σειρά ετών, με σημαντική συνεισφορά τόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και στην ανώτατη εκπαίδευση γενικότερα.

Γεννημένος στη Γουριά Μεσολογγίου, ο κ. Κοντός ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξειδικευόμενος στη θεωρητική γλωσσολογία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εκτενής διδακτική και ερευνητική του δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τη διακεκριμένη παρουσία του σε πολλά επιστημονικά έργα και δραστηριότητες, κατέστησαν τον κ. Κοντό έναν αναγνωρισμένο επιστήμονα στον χώρο της γλωσσολογίας και της εκπαίδευσης.

Με πάθος για τη διδασκαλία, ο κ. Κοντός διδάχθηκε διάφορα επιστημονικά αντικείμενα και ήταν πρωτοπόρος στην εισαγωγή και τη διδασκαλία της κοινωνιογλωσσολογίας. Η συνεισφορά του στην εκπαίδευση και την έρευνα διακρίθηκε από την ένταξή του σε σημαντικά έργα της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ, καθώς και από την προσφορά του στην ανάπτυξη των σχέσεων με άλλα ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με βαθιά θλίψη, αποχαιρετούμε ίσως τον σπουδαιότερο Αιτωλοακαρνάνα των τελευταίων ετών. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο