Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μίλτος Ζαμπάρας: Να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση ανακατασκευής του παλιού Νοσοκομείου Αγρίνιου


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Ζαμπάρας,  με θέμα την ανάγκη χρηματοδότησης των έργων για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου.....

Από το 2018 οι χώροι του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ούτως ώστε να μπορέσει να ανακατασκευαστεί και να επαναχρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν ανάγκες δημόσιων υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην Ερώτηση του: «Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα σχεδόν έξι χρόνια μετά δεν έχει προχωρήσει το έργο. Από πληροφορίες που έχουν έρθει στην δημοσιότητα, υπάρχουν έτοιμες μελέτες και οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης αλλά δεν υπάρχει η χρηματοδότηση. Τα χρήματα που είχαν δεσμευθεί για το εν λόγω έργο τοποθετήθηκαν σε άλλο έργο με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αυτή την στιγμή διαθέσιμοι πόροι».

Οι χώροι του παλαιού Νοσοκομείου από την στιγμή που μεταφέρθηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου εγκαταλείφθηκαν, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η περιοχή και να υπάρχει άμεση ανάγκη να ανακατασκευαστεί ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί και να δοθεί μια νέα πνοή σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Επίσης υπάρχει ανάγκη να προβλεφθεί τι θα γίνει και με τα υπόλοιπα κτίρια που δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ανακατασκευής.

Στην συνέχεια ο βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία χρηματοδότηση για την ανακατασκευή μέρους του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο