Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Η ΑTΑΣΘΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Διαδρομή, 2.5 περίπου χιλ. Κωνωπίνας-Κατούνας (Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).
 

Καθώς περνούσε ο...άνθρωπος (Μέγας και τρανός εξουσιαστής της Γης) -και αφού πρώτα πάτησε µε το αυτοκίνητό του µία χελώνα -(Ένδειξη ανωτερότητας), πέταξε το πλαστικό κυπελλάκι του Φραπέ του ("'Ομορφη" συνήθειά µας) έξω στο δρόµο !!. 

Διαβάστε περισσότερα »



Ο αέρας έδιωξε µακριά το κύπελλο και το καλαμάκι αλλά το καπάκι του...Φραπέ κόλλησε εκεί κάτω στην άκρη του δρόµου!.

Και τότε ανέλαβε η Φύση: η οποία εξέλαβε το πλαστικό καπάκι του καφέ ως...θερµοκήπιο(;).


Με τις πρώτες βροχές του Οκτωβρίου, ο σπόρος που κείτονταν από κάτω φύτρωσε, και καθώς είχε και σχετική θέρμανση απ᾿ το πλαστικό καπάκι, μεγάλωσε γρήγορα. 

Βρίσκοντας δε διέξοδο στο άνοιγμα της θέσης του καλαμακιού, πέταξε ένα όμορφο λουλουδάκι που το βλέπουμε στη Φωτογραφία, μεγαλύτερο από τα άλλα που δεν είχαν την προστασία του πλαστικού.


Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου.
Τάδε έφη "άνθρωπος" και ιδού η μέριμνα της Φύσης!.



Τα συμπεράσματα;... «αναζητούνται.

20 - 10 - 2021
Νίκος Ράππος - Κωνωπίνα.


3 σχόλια:

  1. Και που να δείτε τη διαδρομή κατουνα Λουτράκι εκεί και αν υπάρχουν σκουπίδια, δυστυχώς μερικοί το έχουν και για μαγκιά κιόλας να πετάει κάποιος το πλαστικό από το αυτοκίνητο, μπορούμε να πούμε πολλά εγώ ένα θα ρωτήσω, αν πήγαιναν στη Γερμανία για παράδειγμα θα το έκαναν αυτό; φυσικά και όχι, γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα, άρα ας γίνει και εδώ και εις διπλούν μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Μπακογιωργος7 Νοεμβρίου 2021 στις 4:31 μ.μ.

    Κ.Ραππο, δεν τυχαίνει να σας γνωρίζω, χάρηκα όμως το κείμενο σας όσο ελάχιστα κείμενα, που διάβασα το τελευταίο διάστημα. Η φύση όσο και να πεις, διαθέτει εκτός των άλλων και χιούμορ !!!
    Υ.Γ. Επειδή για λόγους υγείας, πρέπει να περπατάω, προχθές αντικρυσα σε επαρχιακό δρόμο και σε χείμαρρο κοντά στο χωριό μου το Μύτικα δύο ψοφια πρόβατα που πέταξε κάποιος τσοπάνης.. .Πρέπει να παραδεχτείτε ότι είμαστε πιο προχωρημένοι στον τόπο μου..Το κείμενο σας όμως μου δίνει και μια ελπίδα, λέτε μεθαύριο να ξεφυτρώσει κανένα κυκλάμινο από καμμιά τρύπα του κρανίου των ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ψόφια πρόβατα θα ταισουν και μερικα άγρια ζώα θα ανακυκλωθούν με φυσικές διαδικασίες με τα πλαστικά που έχει γεμίσει ο τόπος τη γίνεται. Και το ποιο τραγικό από όλα είναι ότι αυτοί που πετάνε παντού σκουπίδια λένε πάει η φύση άλλαξε, δεν υπάρχουν εποχές και άλλα διάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο