Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Αγρινίου: Νέα μέτρα covid – Και με security o έλεγχος των πιστοποιητικών


Έκκληση από το Θ. Κομματά προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους του Δήμου Αγρινίου για ψυχραιμία, αλλά και τήρηση των μέτρων....
 

Στο 73% ανέρχεται το ποσοστό των υπαλλήλων του δήμου Αγρινίου που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Θύμιο Κομματά. Αυτό το ποσοστό σε γενικές γραμμές κινείται κοντά στο μέσο όρο των εμβολιασμών τους υπαλλήλους των δήμων όλης της χώρας.

Με την εφαρμογή των νέων μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους οι υπάλληλοι του δήμου Αγρινίου είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τα πιστοποιητικά ή το rapid test των πολιτών, που προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, ωστόσο σε ορισμένες υπηρεσίες πρώτης γραμμής ο Δήμος Αγρινίου χρησιμοποιεί για τον έλεγχο ακόμα και υπηρεσίες security.

Σύμφωνα με το Θύμιο Κομματά συχνά παρατηρείται γκρίνια κατά τον έλεγχο αυτό από τους πολίτες που προσέρχονται σε υπηρεσίες του δήμου, ωστόσο ο ίδιος επισημαίνει ότι τα μέτρα αυτά έχουν τεθεί για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό ο ίδιος απηύθυνε μέσω του «Δυτικά FM 92,8» έκκληση τόσο στους πολίτες, να τηρούν τα μέτρα κατά την προσέλευση τους στις υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου, όσο και στους εργαζόμενους. «Δυστυχώς υπάρχει κάποιος κόσμος που ίσως λόγω της πανδημίας χάνει εύκολα την ψυχραιμία του, εμείς όμως ως υπάλληλοι προσπαθούμε να παραμένουμε ψύχραιμοι και να διαχειριζόμαστε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου.

Ωστόσο ο Θύμιος Κομματάς παρατήρησε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι του δήμου Αγρινίου που έχουν νοσήσει και γι’ αυτό ο ίδιος επέστησε την προσοχή, έτσι ώστε και οι υπάλληλοι να μην χαλαρώνουν στην τήρηση των μέτρων.

Περιμένοντας «ανάσα» από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Αναφορικά με τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών ο Θύμιος Κομματάς σημείωσε ότι αυτή την περίοδο λείπουν πάρα πολύ οι εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς υπάρχουν αρκετά κενά σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ωστόσο σύντομα αναμένεται ο νέος κύκλος του προγράμματος, οπότε η εικόνα αναμένεται να αλλάξει ως προς την στελέχωση. Από κει και πέρα σύμφωνα με το Θύμιο Κομματά αναμένεται και η επόμενη προκήρυξη από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα αφορά 1.000 περίπου θέσεις για διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων μηχανικοί, οδηγοί, βοηθητικό προσωπικό για τους δήμους όλης της χώρας και μέσω αυτής της προκήρυξης αναμένεται να ενισχυθεί και ο Δήμος Αγρινίου.

Την ερχόμενη Τρίτη πάντως οι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου καλούνται από το Σωματείο σε εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» με όλα τα υγειονομικά μέτρα για να εκλέξουν δύο αιρετούς αντιπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θύμιου Κομματά στο “Δυτικά Fm 92,8”:



Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο