Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Υπολειτουργία των ΕΛΤΑ Παναιτωλίου: «Είναι κοντά το Καινούργιο και το Αγρίνιο», απαντούν τα ΕΛΤΑ


Η διοίκηση των ΕΛΤΑ με την απάντησή της με εξαλείφει το φόβο πως αργά ή γρήγορα θα κατάστημα θα οδηγηθεί στο κλείσιμο......

Το Κατάστημα του Παναιτωλίου είναι μονοπρόσωπο και λειτουργεί καθηµερινά µε κανονικό ωράριο, όμως για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, κλείνει δύο ημέρες την εβδομάδα για χορήγηση Κανονικών Αδειών στον υπάλληλο.

Αυτό απαντά η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην ερώτηση που υπέβαλλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Ν. Καραθανασόπουλος αναφορικά με την υπολειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφεύγει να τοποθετηθεί για το μέλλον του μονοπρόσωπου υποκαταστήματος, καθώς στην Τοπική Κοινότητα του Παναιτωλίου υπάρχει ο φόβος πως αργά ή γρήγορα θα κατάστημα θα οδηγηθεί στο κλείσιμο.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ επικαλούνται την κοντινή απόσταση με το κατάστημα στο Καινούργιο και το κεντρικό κατάστημα του Αγρινίου.

Πάντως με δεδομένο ότι τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε φάση μετασχηματισµού και αναδιοργάνωσης του δικτύου και της οργανωτικής δοµής τους είναι αξιοσημειώτη η παρατήρηση από μεριά τους ότι στο ∆ήμο Αγρινίου λειτουργούν συνολικά 13 σημεία ταχυδρομικής εξυπηρέτησης (8 καταστήματα και 5 πρακτορεία), όλα σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

Αναλυτικά η απάντηση της διοίκησης των ΕΛΤΑ:

Τα ΕΛΤΑ υλοποιούν πρόγραμμα μετασχηματισµού το οποίο περιλαμβάνει δράσεις, που στοχεύουν στον οικονομικό εξορθολογισμό, τον επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό, την εισαγωγή νέων ψηφιακών τεχνολογιών, την αναβάθμιση της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών, την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς και την αναδιοργάνωση του δικτύου και της οργανωτικής δοµής τους.

Ειδικότερα, τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία» παρακολουθούν πανελλαδικά τις δηµογραφικές, κοινωνικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογούν τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού ∆ικτύου, το οποίο περιλαμβάνει τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς ∆ιανομείς κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη Ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με δεδομένη τη μεγάλη πτώση του όγκου αλληλογραφίας, την κανονιστική υποχρέωση διεκπεραίωσης των ταχυδρομικών αντικειμένων, όπως αυτή προκύπτει από την 29768/2020 Υπουργική Απόφαση, καθώς και την ανάγκη της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης όλης της χώρας και ιδιαίτερα των νησιωτικών, παραμεθόριων και ορεινών περιοχών, δημιουργείται η επιτακτική ανάγκη αναδιάρθρωσης του ταχυδρομικού δικτύου και αλλαγής της συχνότητας διανομής.

Το Κατάστημα του Παναιτωλίου, συνεχίζει τη λειτουργία του και παρέχει όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, το Κατάστημα του Παναιτωλίου είναι μονοπρόσωπο και λειτουργεί καθημερινά µε κανονικό ωράριο. Για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, κλείνει δύο ημέρες την εβδομάδα για χορήγηση Κανονικών Αδειών στον υπάλληλο.

Στο ∆ήμο Αγρινίου, όπου και ανήκει το Κατάστημα του Παναιτωλίου, λειτουργούν συνολικά δεκατρία (13) σημεία ταχυδρομικής εξυπηρέτησης (οχτώ (8) καταστήματα και πέντε (5) πρακτορεία), όλα σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, σε απόσταση 4,5 χλµ από το Παναιτώλιο, λειτουργεί το Κατάστημα του Καινούργιου και σε απόσταση 7,7 χλµ από το Παναιτώλιο, λειτουργεί το Κεντρικό Κατάστημα του Αγρινίου. Επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε προοπτική αλλαγής στην λειτουργία των Ταχυδρομικών Καταστημάτων, πραγματοποιείται µε γνώμονα πάντοτε την αδιάλειπτη ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι, τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία», ως Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, παρακολουθούν το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής της Κοζάνης, όπως άλλωστε γίνεται µε όλες τις περιοχές της χώρας και μεριµνούν πάντοτε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών των κατοίκων της.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο