Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Μέχρι τη Δευτέρα η Απογραφή για βιολογικά και σπάνιες φυλές.


  Μέχρι την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων οι ενταγμένοι δικαιούχοι 2ης και 4ης Πρόσκλησης του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες", καθώς και οι ενταγμένοι δικαιούχοι 1ης και 2ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09 “Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων”.

Υπενθυμίζουμε ότι σχετική του ανακοίνωση έχει εκδώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία επισημαίνει ότι: 
  • Για τους δικαιούχους όλων των δράσεων που έχουν στην κατοχή τους περισσότερους του ενός κωδικούς EL θα πρέπει να κάνουν απογραφή για όλους τους EL την ίδια ημερομηνία στην ΚΒΔ δεδομένου ότι για την κάθε ημερομηνία αθροίζονται τα ζώα όλων των EL και το αποτέλεσμα του ελέγχου προκύπτει από την ημερομηνία με το μικρότερο αριθμό ζώων. Η εν λόγω ενέργεια θα πρέπει να γίνεται όλες τις φορές κατά τη διάρκεια του έτους δέσμευσης που γίνεται απογραφή των ζώων στην ΚΒΔ.
  • Για τους δικαιούχους της Δράσης 10.1.09 που έχουν δύο (2) ή περισσότερες φυλές αιγοπροβάτων, ή/και έχουν χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, επιπλέον της ετήσιας απογραφής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας για τα αιγοπρόβατα και για όλες τις εκμεταλλεύσεις χοιρινών, θα πρέπει να προσκομίσουν και το χειρόγραφο μητρώο στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέχρι και την Τετάρτη 17-11-2021. Η εν λόγω προσκόμιση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα ζώα ανά φυλή.


Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί που δεν θα έχουν προβεί για τις ενταγμένες εκμεταλλεύσεις στις προαναφερόμενες ενέργειες δεν θα καταστεί δυνατή η χορήγηση της προκαταβολής για τις εν λόγω ζωικές κατηγορίες.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι αιγοπροβατοτρόφοι δεν είναι ενταγμένοι στα βιολογικά ή στο πρόγραμμα σπάνιων φυλών έχουν περιθώριο για την απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Η απογραφή των χοίρων θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου.
Οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να δηλώσουν την απογραφή για το έτος 2021 υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και δεν θα δοθεί καμιά παράταση. Ετεροχρονισμένες απογραφές θα καταγράφονται στην ΚΒΔ (Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων) με ανάλογες κυρώσεις από την αρμόδιο οργανισμό πληρωμών. Το μητρώο πρέπει να έχει αντιστοιχία με τα ενώτια που υποχρεωτικά είναι τοποθετημένα στα ζώα της εκτροφής. Θα γίνει επικαιροποίιηση στοιχείων. Άρα οι κτηνοτρόφοι πρέπει να συμπληρώνουν αναλυτικά τα μητρώα τους. Μητρώα που δεν είναι πλήρως ενημερωμένα δεν θα παραλαμβάνονται. 


Μετά από διασταυρωτικό έλεγχο των απογραφικών στοιχείων της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων από την αρμόδια αρχή Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) θα επιβάλλονται εις βάρος των κτηνοτρόφων κυρώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (π.χ. περικοπές των επιδοτήσεων κλπ).

πηγή: https://www.e-ea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο