Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Με συνδρομή του Δήμου Ξηρομέρου, η κατασκευή περιμετρικών πεζοδρομίων και η διάνοιξη και διαμόρφωση του παράπλευρου πεζόδρομου.

 

Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα ολοκληρώνεται και πραγματικά πρόκειται για ένα στολίδι για όλους εμάς που το έχουμε δει από κοντά......
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, με μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής, ήρθε και έβαλε την συνδρομή του και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, για την κατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων και τη διάνοιξη και διαμόρφωση του παράπλευρου πεζόδρομου, που δεν περιλαμβάνονταν στην μελέτη.
Ουσιαστικά κινήθηκε ζητώντας την εκπόνηση μίας μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Μεσολογγίου και με μία συμπληρωματική ανάθεση - σύμβαση, με πρόσκληση για υποβολή προσφορών, κινήθηκε σωστά και γρήγορα, ώστε να υπάρχει ένα πλήρως ολοκληρωμένο έργο και όχι να παραδοθεί ένα έργο ημιτελές όπως συνηθίζεται σε πολλά δημόσια έργα, με κοντινό παράδειγμα το διπλανό Λύκειο Μύτικα, το οποίο είναι χωρίς περιμετρικά πεζοδρόμια (στρώσιμο με πλάκες).
Η καταρχήν διάνοιξη και η μετέπειτα διαμόρφωση του νέου πεζοδρόμου, ήταν προαπαιτούμενο για να είναι λειτουργική η πρόσβαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου (άλλη είσοδος - έξοδος από του Δημοτικού).
Ένα σύντομο ιστορικό του έργου μπορείτε να δείτε εδώ, , δημοσιευμένο από εμάς παλαιότερα και θα επαναλάβουμε ότι τα έργα ανήκουν στους δημότες.
Δείτε εδώ  το επίσημο έγγραφο της συνδρομής του Δήμου Ξηρομέρου.


Φωτογραφία από drone από Βαγγέλη Τσάκαλο.




















mytikaspress.

4 σχόλια:

  1. Τα περιμετρικά πεζοδρόμια του Μύτικα μια χαρά είναι, στον Αστακό όμως είναι δυό τρομάρες.
    Φαρδιά πεζοδρόμια με στενούς δρόμους, παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα μισά στο πεζοδρόμιο και τα άλλα μισά στο δρόμο εμποδίζοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όσο για τις γωνίες των πεζοδρομίων μπράβο σ' αυτόν που είχε την φαϊνή ιδέα να εξέχουν τόσο πολύ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σκάσει κάποιο λάστιχο. Ας αφήσουμε την παραλία που εχει εξελιχθεί σ' ενα τεράστιο πάρκιν. Αυτό κ.Δήμαρχε δείχνει ότι δεν σέβεστε τους πολίτες διότι δίνετε προτεραιότητα στα << θέλω >> των οδηγών που παρκάρουν και όχι στην ανάγκη των πολιτών που χρειάζονται και εχουν ανάγκη να κάνουν μια βόλτα και να πιούν τον καφέ τους βλέποντας λίγο θάλασσα. Καλά να είστε κ.Δήμαρχε αλλά κάντε κάτι και μην σας παρασύρει το μικρό ποσοστό των πολιτών που είναι ατομιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό θα είναι να αναρτώνται όλα τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΕ 9:25 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΑΝ ΠΕΖΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΤΑ ΜΙΚΡΑ-ΣΤΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙς ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩς. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ. ΕΞΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΟΙ ΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΣΚΑΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ 2 ΜΕΤΡΑ . ΓΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΛΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ. ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΚΑΠΟΥ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 307 ΠΟΛΥ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΒΓΗΚΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο