Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Ανέξοδη κοκορομαχία στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και προκλητική κοροϊδία Μητσοτάκη με παροχές ψίχουλα.


Η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια αποτελεί πρόκληση στον ελληνικό λαό και απόδειξη ότι κυβέρνηση και κοινωνία ζουν σε παράλληλο σύμπαν.....

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε μία εικόνα ευμάρειας που δε έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας στοιχεία πλασματικά, αυξήσεις και παροχές, που αφορούν μία μικρή μειοψηφία επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι αύξησαν τα κέρδη τους με βάση τις ευνοϊκές προς αυτούς από την κυβέρνηση ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα

-Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυξήθηκε το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών κατά 7,4%, παρουσιάζοντας ψευδώς ως αύξηση που αφορά όλο τον πληθυσμό με βάση τον μέσο όρο την τεράστια αύξηση εισοδήματος, που κατέγραψε μία μικρή κοινωνική ομάδα.

-Μίλησε για αύξηση των καταθέσεων γενικεύοντας την σε όλους τους πολίτες.

-Πανηγύρισε για για τεράστια ανάπτυξη, συγκρίνοντας όμως την ανάπτυξη με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου είχαμε ύφεση λόγω καραντίνας.

- Αρνήθηκε ότι υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα, το θεώρησε εντελώς συγκυριακό φαινόμενο{ το κόστος ζωής έχει ανέβει πάνω από 20%} και επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης για αύξηση στο βασικό μισθό, που είναι λιγότερη από ένα ευρώ ημερησίως.

- Υποσχέθηκε παροχές σε υγειονομικούς{ μισό μισθό},σε χαμηλοσυνταξιούχους{250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας}, 250 ευρώ σε 173000 πολίτες με αναπηρία. Όλα αυτά αποτελούν μία μεγάλη απάτη , αφού στους υγειονομικούς δεν έχουν καταβληθεί ούτε οι εφημερίες έξι μηνών, χαμηλοσυνταξιούχους θεωρούν όσους παίρνουν συντάξεις κάτω των 600 ευρώ μηνιαίως {7000 ετησίως} και ΑΜΕΑ, άτομα με πολύ -πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Από την άλλη μεριά η αξιωματική αντιπολίτευση εξαντλήθηκε αόριστη κριτική , αποδεχόμενη όμως όλο το πλαίσιο των μνημονιακών νόμων και των Ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, αντιπαρατιθέμενη χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια.
Η πανδημία και η λιτότητα αποδεκατίζει τον ελληνικό λαό.

Μία είναι μόνο η λύση. Αντίσταση και αγώνας.

Το Γραφείο Τύπου 24.11.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο