Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

«Μετέωρη» η μεταφορά Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου από το Δήμο Νότιας Κέρκυρας.


    Σύμφωνα με άρθρο στην enimerosi.com είναι «Μετέωρη» η μεταφορά των σκουπιδιών της Λευκίμμης, κατόπιν προσφυγών του Νίκου Γκούση στην Επιτροπή του άρθρου 152.


Από πηγές της δημοτικής αρχής, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, από το Σάββατο ενδέχεται να σταματήσει η διαδικασία αποκομιδής και μεταφοράς, τουλάχιστον έως ότου εκδοθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής του άρθρου 152, για προσφυγές που έχει κάνει ο Νίκος Γκούσης, επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο", μείζονος μειοψηφίας και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής. Διαβάστε περισσότερα »

Προσφυγές Γκούση

Η πρώτη προσφυγή ήταν κατά της 12-16/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ν. Κέρκυρας που αφορά στον έλεγχο νομιμότητας σχετικά με το "κατεπείγον" για τη διαδικασία στην προσφυγή σε απευθείας διαπραγμάτευση για τη Μεταφορά Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Η δεύτερη προσφυγή ήταν κατά της 17-12/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ν. Κέρκυρας που αφορά στον έλεγχο νομιμότητας της όλης διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για τη Μεταφορά Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Και για τις δυο έχει γίνει σιωπηρή απόρριψη από την Αποκεντρωμένη και εκκρεμούν οι αποφάσεις από την Επιτροπή του Άρθρου 152 (για την πρώτη έχει γίνει η συνεδρίαση).

Να «παγώσει» η μεταφορά;

Σύμφωνα με πηγές της δημοτικής αρχής,  εστάλη από τον Νίκο Γκούση υπηρεσιακή επιστολή προς τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, προς ενημέρωσή τους ότι εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων και ζητά να παγώσει κάθε υπηρεσιακή ενέργεια που αφορά τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου. Όπως αναφέρεται, σε περίπτωση που οι προσφυγές γίνουν αποδεκτές και για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, εκ των πραγμάτων θα ασκηθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέσα.

Κατά δήλωση του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση στην enimerosi.com, ο Δήμος δεν εκλήθη στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ η πλευρά Γκούση ήταν παρούσα με τον νομικό της σύμβουλο.

Όπως αναφέρει ο κ. Λέσσης, οι διαδικασίες προκήρυξης του διεθνή διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη και γι΄ αυτό ο Δήμος κατέφυγε προσωρινά στη λύση της απευθείας ανάθεσης με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος. Σε περίπτωση που σταματήσει η διαδικασία της προσωρινής μεταφοράς, τα σκουπίδια της Λευκίμμης θα μείνουν στους δρόμους.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ 

5 σχόλια:

  1. σε λίγο θα μας φέρνουν και οι Αλβανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΑ.
    ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Δημοτικές Αρχές Αποστολάκη ,2014 μέχρι σήμερα ο Κασόλας και ο κατά επάγγελμα Γραμματέας των Δήμων μετατρέπουν τη Πάλαιρο σε χωματερή. Εκεί θα γίνουν 9 κύτταρα υποδοχής σκουπιδιών.

    Πάρτε υπόψη ότι ο Δήμος Αγρινίου πληρώνει στην εταιρεία επεξεργασίας το τόνο 14 ευρώ στο ΧΥΤΑ στη Λεπενού. Ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας και οι άλλοι Δήμοι πληρώνουν στην εταιρεία επεξεργασίας το τόνο 37 έως 40 ευρώ το τόνο στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο.

    Και κάτι ακόμη.
    Η αλήθεια είναι ότι , αν το ΔΣ του ΦΟΣΔΑ ΔΕΝ πάρει θετική απόφαση για τη μεταφορά σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ούτε σακούλα με σκουπίδια.

    Έτσι δεν έλεγε προεκλογικά το 2014 ο Αποστολάκης; Τη συνέχεια την ξέρετε.

    Θανάση Κασόλα παραιτήσου από Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ. Ο κόσμος βοά. Δεν έχεις ακούσει τίποτε;



    Αντιδήμαρχοι Βίτσα, Τσακάλη, Καούρα που είστε; Ο κόσμος βοά. Δεν έχετε ακούσει τίποτε;

    Γιώργο Αποστολάκη η ιστορία έγραψε. Έγινες ο Δήμαρχος που έφερε τα σκουπίδια από όλη τη Δυτική Ελλάδα στη Ζαβέρδα. Ο κόσμος βοά. Δεν έχεις ακούσει τίποτε.

    Θα επανέλθω δριμύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μας ενδιάφερει ρε φίλε τι κάνει η Νότια Κέρκυρα με τα σκουπίδια της ; Ασχοληθείτε λίγο με την περιοχή μας που δε γίνετε τίποτε και αφήστε τα άσχετα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο