Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στον Αστακό. Η αντικοινωνική συμπεριφορά του πετάγματος σκουπιδιών από το αυτοκίνητο.



Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα Facebook
της Προέδρου Κοινότητας Αστακού.

Με πρωτοβουλία και μέριμνα του δραστήριου Συλλόγου Χοβολιοτών Αστακού και της Κοινότητας Αστακού, έγινε χτες Κυριακή 7 Νοεμβρίου, καθαρισμός από σκουπίδια παράπλευρα του δρόμου εισόδου του Αστακού, ερχόμενοι από Μύτικα. Μία πολύ καλή πρωτοβουλία....

Θέλουμε σε αυτό το σημείο να αναδείξουμε πάλι, ότι δυστυχώς σε όλο το μήκος των δρόμων στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, παρατηρείται αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο, παράπλευρα στους δρόμους να υπάρχει ένα ατελείωτο σκουπιδαριό, κυρίως μπουκάλια μικρά εμφιαλωμένων νερών, πλαστικά δοχεία από καφέδες και σακούλες, που φυσικά βρίσκονται εκεί, γιατί κάποιοι τα πετάνε από τα αυτοκίνητα τους.
Πρόκειται για μία αντικοινωνική συμπεριφορά, που φανερώνει έλλειψη Παιδείας και την κουλτούρα του νεοέλληνα, που με το ένα χέρι οδηγεί και με το άλλο χέρι καπνίζει, πίνει καφέ, μιλάει - σερφάρει στο κινητό και πετά ωσάν χειροβομβίδες σκουπίδια από τα ανοικτά παράθυρα του αυτοκινήτου.
Δεν υπάρχει δρόμος του Ξηρομέρου, που παράπλευρα να μην υπάρχει αυτό το αποκρουστικό θέαμα.
Εμείς προτείνουμε και σε άλλους Συλλόγους και σε ενεργούς πολίτες, να δράσουν πάνω σε αυτό το θέμα, με ολιγομελής ομάδες δεξιά και αριστερά των δρόμων, να μαζέψουμε αυτό το ατελείωτο σκουπιδαριό που μας προσβάλλει και μας ντροπιάζει όλους μας. Είναι μία εικόνα πολύ άσχημη σε όλο το οδικό μας δίκτυο και ειδικά πλησιάζοντας τα χωριά μας.
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που κινούμαστε πολύ συχνά, Σκουρτού, Μαχαιρά, Μπαμπίνη, Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκη, Αστακό, Αρχοντοχώρι, Ξηρά Παναγούλας, Μύτικα, Βάρνακα, Κανδήλα, βλέπουμε με τα μάτια μας πάρα πολλά σκουπίδια παραπλεύρως των δρόμων.







mytikaspress.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ Π.Χ..ΕΝΩ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΣΟΥ ΛΕΕΙ "ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ! ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ"
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ , ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΤΑΝΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ. Ε ΜΙΑ ΔΥΟ, ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ
    .ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο