Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Εμβολιαστικό Κέντρο Νοσοκομείο Αγρινίου: Ανταποκρίνεται στην αύξηση, αλλά θα βοηθούσε και ένας γιατρός επιπλέον

Εμβολιαστικό Κέντρο Νοσοκομείο Αγρινίου
Ανταποκρίνεται στην αύξηση
Αλλά θα βοηθούσε και ένας γιατρός επιπλέον....

Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί το τελευταίο χρονικό διάστημα και στο Νοσοκομείο Αγρινίου! Πριν ένα μήνα περίπου, αλλά και όλο το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο και μετά, οι εμβολιασμοί σε ημερήσια βάση δεν ξεπερνούσαν τα 100.

Τον τελευταίο μήνα περίπου σε ημερήσια βάση πραγματοποιούνται περίπου 300 εμβολιασμοί όπως αναφέρει στη «Σ» ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Βασίλης Καραγιώργος.

Καθημερινά και το Σαββατοκύριακο στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγρινίου υπάρχει ένας γιατρός για την κάλυψη της πρωινής βάρδιας και για τις δύο εμβολιαστικές γραμμές που υπάρχουν, μια για εμβόλια Pfizer και μια για εμβόλια Johnson & Johnson, ενώ από το απόγευμα και μετά η βάρδια διαθέτει δύο γιατρούς.

Αν και το εμβολιαστικό κέντρο, όπως αναφέρει ο κ. Καραγιώργος, είναι επανδρωμένο και δεν προκύπτουν προβλήματα, καθώς υπάρχει και βοήθεια από γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, ο ενδιαφερόμενος που μεταβαίνει στο νοσοκομείο για να εμβολιαστεί, εκτός από το χρόνο που προβλέπεται να μείνει μετά τον εμβολιασμό του, πρέπει να προβλέψει πως θα αναμένει για να πάρει σειρά και να εμβολιαστεί 10 με 15 λεπτά.

Η έλλειψη και δεύτερου γιατρού στο εμβολιαστικό κέντρο είναι εμφανής ακόμη και σε έναν διερχόμενο πολίτη έξω από το εμβολιαστικό κέντρο.

Αυτό παρατηρείται περισσότερο ίσως τα Σαββατοκύριακα, όταν δηλαδή υπάρχει χρόνος ελεύθερος για αρκετούς συμπολίτες μας που δεν εργάζονται τότε και επιλέγουν να εμβολιαστούν κατά τις πρωινές ώρες.

«Στην πρωινή βάρδια, από το πρωί στις 8.00 με 8.30 μέχρι και αργά το μεσημέρι και για τις δύο εμβολιαστικές γραμμές, μια για εμβόλια Pfizer και μια για εμβόλια Johnson & Johnson, υπάρχει ένας γιατρός και αυτό ισχύει και το Σαββατοκύριακο.

Από το απόγευμα και μετά συνήθως στην βάρδια υπάρχουν δύο γιατροί και οι διαδικασία είναι ευκολότερη και ταχύτερη για όλους. Υπάρχουν και γιατροί του νοσοκομείου στον εμβολιαστικό κέντρο και ιδιώτες γιατροί.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ημερήσια βάση γίνονται περίπου στα 300 εμβόλια. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα έγιναν καθ όλη την διάρκεια της ημέρας 291 εμβόλια.

Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει και περιπτώσεις που εμβολιάζονται για πρώτη φορά και όσους κάνουν την αναμνηστική δόση.

Αυτή την στιγμή το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου δουλεύει καλά, είναι επανδρωμένο με κατάλληλα άτομα, υπάρχει προσωπικό στην υποδοχή και παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς δεν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα.

Πριν την αύξηση των εμβολιασμών που παρατηρήθηκε το τελευταίο μήνα περίπου τα εμβόλια που γίνονταν δεν ξεπερνούσαν σε ημερήσια βάση τα 100 και ο αριθμός αυτός αφορά ακόμη και τον Αύγουστο, όχι μόνο το προηγούμενο χρονικό διάστημα πριν τον τελευταίο μήνα.

Θα μπορούσε να είναι ακόμη ένας γιατρός το πρωί στο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε σε καμία περίπτωση πως δεν βοηθάνε γιατροί ειδικοτήτων που λ.χ. δεν έχουν χειρουργεία, βοηθάνε και γιατροί από το ΚΕΦΙΑΠ.

Υπάρχει βοήθεια στο εμβολιαστικό κέντρο, δεν δημιουργείται πρόβλημα. Θα μπορούσε να υπάρχει λ.χ. και ένας τουλάχιστον ιδιώτης γιατρός επιπλέον.

Ο χρόνος της αναμονής μέχρι να κάνει το εμβόλιο ο ενδιαφερόμενος δεν υπερβαίνει τα 10 με 15 λεπτά» ανέφερε ο κ. Καραγιώργος.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο