Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Αιτωλοακαρνανία: Η εβδομάδα των ρεκόρ για την πανδημία


Αιτωλοακαρνανία: Η εβδομάδα των ρεκόρ για την πανδημία. 1.000 νέα κρούσματα – Δύο ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων......

Η χειρότερη εβδομάδα στην εξέλιξη της πανδημίας, από την έναρξή της, ήταν η τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (15-21/11) για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς το “κοντέρ” των νέων κρουσμάτων άγγιξε τα 1.000 κρούσματα (996 για την ακρίβεια).

Πέραν τούτου το επιδημιολογικό φορτίο, που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα έχει ουσιαστικά φρακάρει τις κλινικές covid στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Η εβδομάδα ρεκόρ διόλου τυχαία, με δύο ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων, 169 στις 16/11 και 175 στις 19/11, κατέρριψε με ευκολία το αμέσως προηγούμενο εβδομαδιαίο ρεκόρ της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία, που είχε καταγραφεί την εβδομάδα αμέσως μετά την περίοδο του Πάσχα, όταν από τις 10 έως τις 16 Μαΐου είχαν εντοπιστεί 797 νέα κρούσματα.

Ο Νοέμβριος ανάλογα εξελίσσεται με διαφορά στο χειρότερο μήνα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία, αφού στο διάστημα 1 έως 21 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί 2.634 νέα κρούσματα.

Αξίζει μάλιστα εκτός από τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων να παρατηρήσει κανείς και το ποσοστό της αυξητικής τάσης που από εβδομάδα σε εβδομάδα και το οποίο παραμένει υψηλό.

Παίρνοντας ως βάση την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου που καταγράφησαν 760 νέα κρούσματα –αριθμός ούτως η άλλως υψηλός- η αύξηση που καταγράφηκε την δεύτερη εβδομάδα ήταν 15,5% (878 κρούσματα) και την τρίτη εβδομάδα σε σχέση με τη δεύτερη αύξηση 13,4% (996 κρούσματα).

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο