Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Ακτίου Βόνιτσας. Δυστυχώς συνέβη και αυτό. «και όμως δεν ζήτησαν ούτε μια συγνώμη…».


ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δήμος Ακτίου Βόνιτσας 19/11/2021
Δυστυχώς συνέβη και αυτό.
«και όμως δεν ζήτησαν ούτε μια συγνώμη…»


1)Η Ανάδοχος εταιρεία για την οροθέτηση των θέσεων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων,  παρέδωσε  στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου την πρότασή της  για τον καθορισμό των γεωγραφικών σημείων που θα γίνει η εγκατάσταση των συσκευών φόρτισης.
 
2)Ο Δήμος Ακτίου καλεί τα μέλη της Διαβούλευσης για να τοποθετηθούν επί της πρότασης με ελλιπέστατη ενημέρωση.
 
3)Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων (με όσα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν) διαπιστώνει όχι μόνο το ανεφάρμοστο αλλά την υποβάθμιση της ζωής σε κωμοπόλεις και χωριά. Καταθέτει εμπρόθεσμα τις αντιρρήσεις και προτάσεις σε έγγραφο των 28 σελίδων.
 
4)Στην διαδικτυακή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης (για την συζήτηση και έγκριση) στις 19/11/2021 αποδεικνύεται: 
 
Διαβάστε περισσότερα »
Α)        Η ανάδοχος εταιρεία δεν είχε επισκεφτεί (δεν είχε δεί με τα μάτια της)  τους χώρους που πρότεινε. (ζητήστε να ακούσετε την συνεδρίαση της διαβούλευσης).
Β)        Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου από την στιγμή που παρέλαβε την πρόταση της ανάδοχου εταιρείας δεν εξέφρασε άποψη.
Γ)         Η ανάδοχος εταιρεία δεν γνώριζε ή δεν της είχε παραδοθεί ή δεν είχε διαβάσει τις έγγραφες αντιρρήσεις της Αμφικτιονίας στα «τερατουργήματα» που είχε εισηγηθεί.

5)Στην συνεδρίαση και σε κάθε επί μέρους θέμα  για τις ανεφάρμοστες προτάσεις της, η Ανάδοχος εταιρεία επικαλούνταν ότι  «θα επακολουθούσαν τροποποιήσεις - ρυθμίσεις».
 
6)Σε όλη την διάρκεια της συζήτησης , η καθ’ ύλη αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ούτε μια φορά δεν επέμβηκε για να εξηγήσει στην ανάδοχο εταιρεία ότι δεν μπορεί να υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής σε μια πόλη ή ένα χωριό, για να γίνει εύκολο το έργο της εταιρείας.
 
7)Όταν η ανάδοχος εταιρεία αντιλήφθηκε ότι από την συνεδρίαση της διαβούλευσης δεν μπορούσε να λάβει θετική έγκριση, τότε αναζήτησε την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ακούστηκε η φωνή της υπαλλήλου Κας Μπουρδάρα που εξηγούσε λόγους για τους οποίους η Προϊσταμένη  είχε αποχωρήσει από την διαδικτυακή συνεδρίαση.
 
Παρακαλώ διαβάστε τα ελάχιστα (επικοινωνήστε μαζί μας για να πληροφορηθείτε τι πρότειναν για κάθε χωριό). Σε όλα  αυτά που είχε προτείνει η ανάδοχος εταιρεία,  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν ακούστηκε ούτε μια φορά να φέρει αντίρρηση. Είτε θεσμικά είτε ως δημότες που και αυτοί ζουν στην ίδια πόλη με εμάς.
 
 I.       Στην κεντρική εθνική οδό που διασχίζει την Βόνιτσα, λίγο πριν τα φανάρια, να είναι μόνιμα σταθμευμένα (στην δεξιά λωρίδα) δύο ή τρία μεγάλα φορτηγά, όπου εκεί επί ώρες θα φορτίζουν τις μπαταρίες τους.
II.     Μπροστά στο Ηρώο της πόλης Βόνιτσας να είναι θέση φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων
III. Κατακαλόκαιρο τα τουριστικά λεωφορεία να κατεβαίνουν την Ελ. Βενιζέλου, να σηκώνουν τις μπάρες μπροστά στο Ηρώων, να παιδεύονται να πάρουν αριστερά στροφή (λόγω της νεοκατασκευασμένης νησίδας) και αφού παρελάσουν σε όλο το μήκος της παραλίας να καταλήγουν κάτω από το κάστρο, στην Βλύχα, για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους.
IV. Στο Θύρρειο, επί της κεντρικής πλατείας, εκεί που δίπλα σήμερα δεν  μπορεί να διαβεί δεύτερο αυτοκίνητο, εκεί να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα για φόρτιση των μπαταριών τους.
V.  Στην Πάλαιρο και σχεδόν δύο μέτρα μέσα στην κεντρική πλατεία, να τοποθετηθεί συσκευή φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ δύο άλλες θέσεις φόρτισης να βρίσκονται επί της ίδιας οδού και σε απόσταση των 200 μέτρων περίπου.
VI.   Έπονται ακόμη αρκετά…..
 
Θα κλείσουμε με μια ενημέρωση που λάβαμε πριν λίγες ώρες. Η ανάδοχος εταιρεία για τις προτάσεις τοποθετήσεων συσκευών φόρτισης σε σημεία επί Εθνικής οδού (με ταυτόχρονη κατάληψη λωρίδας κυκλοφορίας ή Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) έπρεπε να έχει αιτηθεί και να είχε λάβει έγκριση από την αρμόδια Υπηρεσία ελέγχου και συντήρησης Εθνικών οδών.  
 Στην διαβούλευση δεν επιδείχθηκε ούτε την επικαλέσθηκαν. 
Καλό είναι η ανάδοχος εταιρεία να μας διαβιβάσει στο email μας, την έγκριση της ΔΕΚΕ. Μέχρι τότε για την θέση στο πρώτο χιλιόμετρο της Εθν. Οδού Βόνιτσας Λευκάδας, ανακαλούμε και εκεί την σύμφωνη γνώμη μας.
 

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5 σχόλια:

  1. Στην μπούχαλη τα θέλουμε βρεεεεεε😂😂😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανάπτυξη της περιοχής περνά μέσα από αυτά τα έργα, γιατί να μην υπάρχουν αυτές οι θέσεις για φόρτιση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2,43 ξαναδιάβασε το άρθρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή, αν δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη της Αμφικτυονίας το θέμα αυτό, τί θα γινόταν; Υπάρχουν ενεργοί πολίτες στην Βόνιτσα; Τους ζητούν την γνώμη ως είθισται πριν οποιαδήποτε επέμβαση οι Τοπικές Αρχές?
    Οι ηκεκτροφορτίσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν για τα βαρέα οχήματα αλλά και για τα λιγότερο βαρέα σε χώρους με άπλετη πρόσβαση όπου παρκάρουν και σήμερα; Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΤΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο