Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απίστευτες εικόνες στον Αστακό από τις πλημμύρες. (VIDEO)


     Η εικόνα από το mytikaspress.blogspot.com είναι μαρτυρία για το μεγάλο όγκο νερού που δέχτηκε η περιοχή του Αστακού, όπως δείχνει έχει πνιγεί κυριολεκτικά στο νερό.
Επέμβαση του Δήμου έγινε για την άντληση των νερών από το νεκροταφείο, όπου οι τάφοι για μία ακόμη φορά είναι «Πνιγμένοι» στο νερό.
Ολόκληρο το άρθρο, ενώ στις Δ.Ε. Αλυζίας και Φυτειών δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα ......
 
(στην Κανδήλα κόπηκε το ρεύμα χθες για 12 ώρες περίπου από βλάβη στο δίκτυο), ένα δύσκολο βράδυ έζησε χθες η Δ.Ε. Αστακού και ιδιαίτερα ο Αστακός.
Οι πληροφορίες που μας έρχονται με εικόνες και βίντεο, δείχνουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας.
 

Ο Δήμος Ξηρομέρου από την πρώτη στιγμή, ήταν ενημερωμένος για αυτό που έρχεται και είχε προετοιμάσει όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους επί τόπου.

Μάθαμε ότι 2-3 σπίτια είχαν πρόβλημα με εισροή υδάτων, μία σημαντική υποχώρηση του δρόμου μετά την αερογέφυρα ερχόμενοι για Μύτικα, όπου παρέμβηκε το μηχάνημα του Δήμου παρουσία Αστυνομίας και του Δήμου, γιατί ήταν επικίνδυνο και πρόβλημα πάλι στο Κοιμητήριο Αστακού, με τα νερά να το πλημμυρίζουν. Επίσης πολλά φερτά στους δρόμους, αντικείμενα και κλαδιά λόγω και του δυνατού αέρα.
Στις περιπτώσεις εισροής υδάτων στις οικίες και στο Κοιμητήριο, με επέμβαση του Δήμου έγινε και γίνεται άντληση των νερών και όσο αφορά τις οικίες, θα πρέπει να στηριχθούν οι άνθρωποι με αποζημίωση για την οικοσυσκευή και τις άλλες ζημιές, ώστε να βοηθηθούν έστω και αυτό το λίγο, γιατί η ψυχική οδύνη να βλέπεις το σπίτι σου πλημμυρισμένο δεν αποζημιώνεται με τίποτα.

 








πηγή-εικόνες: mytikaspress.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. ο αστακος αντεξε γιατι ειχαν γινει πραγματα και ο δημος ηταν εκει
    με τετοια ακραια φαινομενα και να μην υπαρχουν συνεπειες δεν γινεται πουθενα στο κοσμο και οποιος τα λεει αυτα απλα κοροιδευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΔΑΜΕ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΗΠΕΔΟΥ. ΠΝΙΓΗΚΕ Ο ΤΟΠΟΣ. ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε δεν ηταν κ λιγο νερο ρε φιλε κ επισης ως αστακιωτης γνωριζω οτι η περιοχη στο γηπεδο παντα πλυμηριζε παντα θυμαμε οσο ζω αλλα εσεισ που τα γραφεται αυτα δεν ειστε απ τον αστακο κ το μονο που κανεται ειναι να βρηζεται το δημαρχο κκ ολουσ τουσ υπαληλουσ του δημου.γιατι;δεν ανοιξανε τα ρεματα; εδω πηγαν κ ολα τα καναλια κ εδειχναν;επισης δεν τα βαζεισ με τη φυση κ αν ριχνει παρα πολλα νερο δεν προλαβαινουν να αποροφυθουν απο ρυακια ποταμια κ φρεατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με τη λογικη αυτη οτι αυτο συμβαινει να πλυμηριζει παντα δικαιολογεις καποιους αλλους να βριζουν τους προηγουμενους δημαρχους και τους υπαλληλους για τα τοτε χρονια? και τοτε πηγαιναν καναλια. Η το ενα η το αλλο ισχυει αναλογα με ποιον υποστηριζεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο δημος ειχε προετοιματει με τον δημαρχο να φυγει πρωτος αφηνοντας τους πολιτες στο ελεος του θεου .δημαρχε που ησουν οταν ο κοσμακις ζητουσε βοηθεια μεσα απο τα λασπονερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο