Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Η ΛΑΕ αποχαιρετά τον αγωνιστή διανοούμενο, σύντροφο Κυριάκο Κατζουράκη.

 

Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον ζωγράφο, σκηνοθέτη, σκηνογράφο, αγωνιστή διανοούμενο, σύντροφο  Κυριάκο Κατζουράκη.

Έφυγε  από την  ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος , σκηνοθέτης, σκηνογράφος , καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, διανοούμενος της Αριστεράς Κυριάκος Κατζουράκης. 

Διαβάστε περισσότερα »

Άνθρωπος με πολύπλευρο ταλέντο, συνδύασε στη ζωή του την καλλιτεχνική δημιουργία με την κοινωνική δράση και την αγωνιστική στάση ζωής.

Η ζωγραφική του ήταν ανθρωποκεντρική και συνδέει την ελληνική ιστορία με την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή μάχιμος, ενεργός πολίτης, ευαίσθητος στο κοινωνικό πρόβλημα , την ευαισθησία του εξέφρασε και στο πλούσιο έργο του.

Εκτός από ζωγράφος είχε σημαντικό έργο ως σκηνογράφος {Το προξενιό της Άννας-1972},, σκηνικά στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου {Μέρες του 1936}, αλλά και σκηνοθέτης, σεναριογράφος σε σημαντικότατες  ταινίες, που διακρίθηκαν όπως {Ο δρόμος προς τη Δύση-2003}, {Γλυκιά Μνήμη-2005}. Η τελευταία του ταινία , που δημιούργησε μαζί με την σύντροφο του Κάτια Γέρου, { Ussak}, βαθειά πολιτική και προφητική  δυστυχώς  δεν προβλήθηκε όσο της άξιζε.

Είχε επίσης σημαντικό συγγραφικό έργο{ Ο δρόμος προς τη Δύση} 2001, {Τάξη στο χάος} 2013 κ,ά.

Ταλαντούχος, ανιδιοτελής, στρατευμένος στον αγώνα για ένα καλλίτερο κόσμο, με μεγάλη αγάπη προς τον άνθρωπο.

Θα  μας λείψει αλλά θα είναι και μαζί μας με το έργο του και την προσφορά του σε όλους τους τομείς.

Η Λαϊκή  Ενότητα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην σύντροφο του Κάτια Γέρου, στο γιο του Άρη  και στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο