Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ανατέθηκε η σύνταξη μελέτης, για την ανάδειξη (αναστήλωση) του ταφικού μνημείου – Ηρώου της αρχαίας Αλυζίας στον Μύτικα.

 


Στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, σας ενημερώσαμε για τη δέσμευση ποσού 8.000 € από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, που αφορά στην «Σύνταξη μελέτης για την ανάδειξη (αναστήλωση) του ταφικού μνημείου – Ηρώου της αρχαίας Αλυζίας στον Μύτικα του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας» (δείτε εδώ)......
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι η αρμόδια Αρχαιολογική Εφορεία, προχωρά γρήγορα τις διαδικασίες, η μελέτη ανατέθηκε και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.
Αυτό είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για να προχωρήσεις παρακάτω, διεκδικώντας χρηματοδότηση, εντάσσοντας μετέπειτα την μελέτη σε κάποιο από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη για την ανάδειξη του συγκεκριμένου σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, που απέχει ελάχιστα από τον τουριστικό Μύτικα. που από μικρά παιδιά θυμόμαστε τις ανασκαφικές εργασίες εκεί και με πολλούς από τον Μύτικα να δουλεύουν τα καλοκαίρια στις ανασκαφές.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο

mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο