Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΚΟΡΔΟΣΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ

 


Με την παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Μελών του Δ.Σ. του Κορδοσείου Κοινωφελούς Ιδρύματος, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Το Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα-Δωρεά: Γεωργίου Σπ. Κορδόση που επί 40 χρόνια επιβραβεύει τις προσπάθειες των νέων εκείνων που κοπιάζουν, μοχθούν και αριστεύουν στον αγώνα της ευγενούς άμιλλας, χορηγεί υποτροφίες σε άριστους φοιτητές που είναι οικονομικά αδύνατοι και συμπαρίσταται σε ασθενείς και αναξιοπαθούντες, απένειμε χρηματικά βραβεία, συνοδευόμενα από σχετικό έπαινο σε μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Νεοχωρίου.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νίκος Κορδόσης σε σύντομη αναφορά του εξέθεσε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες το Κορδόσειο Ίδρυμα, διαθέτοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ιδιαίτερα στου τομείς της υγείας και παιδείας αλλά και στην αρωγή σε δράσεις γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Απευθυνόμενος δε προς του νέους και τις νέες τους προέτρεψε να συνεχίσουν τον αγώνα για την κατάκτηση της αριστείας και της επιστημονικής γνώσης, ώστε αύριο που θα έρθει η ώρα να αναλάβουν τις τύχες της παρτίδας μας να την οδηγήσουν στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Στη συνέχεια οι αντιδήμαρχοι της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου Αντώνης Αλετράς και Μέμη Γούργαρη σε σύντομο χαιρετισμό τους εξήραν το κοινωνικό έργο του Κορδοσείου Ιδρύματος και τόνισαν τη σημασία που έχει η ευγενής άμιλλα για την κατάκτηση της αριστείας. Ακόμη η κ. Γούργαρη επαίνεσε την ιδιαίτερη και πολύπλευρη προσφορά του Προέδρου Νίκου Κορδόση στην κοινωνία του Μεσολογγίου και όχι μόνο, με την ίδρυση του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», του Μουσείου άλατος και της ιστορικής Βιβλιοθήκης.

Το χρηματικό έπαθλο με σχετική περγαμινή που έχει αθλοθετήσει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Κορδόσης στη μνήμη των γονέων του απονεμήθηκε στην Κωνσταντίνα Χουλιάρα του Βασιλείου που αποφοίτησε από το Λύκειο Ευηνοχωρίου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό εισαγωγής 19.380 μόρια.

Οι βραβευθέντες μαθητές είναι:

Από το Γυμνάσιου Νεοχωρίου: Ελευθερία Κωστή του Κωνσταντίνου, Αναστάσιος Στάμος του Γερασίμου, Σπύρος Βαλανδρέας του Βασιλείου και Γεωργία Τσίρκα του Ιωάννη.

Από το Λύκειο Νεοχωρίου: Κωνσταντίνα Τρικαλινού του Αριστοτέλη, Μάριος Κάλπης του Χρήστου, Γεωργία Καρατζογιάννη του Χρήστου και Χρήστος Ράπτης του Παντελή.

Η εφημερίδα μας δεν έχει παρά να συγχαρεί τόσο τα Μέλη του Δ.Σ. του Κορδοσείου Κοινωφελούς Ιδρύματος για το πολυσχεδές έργο που επιτελούν, όσο και τους βραβευθέντες μαθητές για την κατάκτηση της «αριστείας».

aixmi-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο