Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

«Πρόταση τεχνικών παρεμβάσεων για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων στους Δήμους Αμφιλοχίας & Βόνιτσας»

    Οι Δήμοι Αμφιλοχίας και Ακτίου-Βόνιτσας είναι το επίκεντρο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με τίτλο «Πρόταση τεχνικών παρεμβάσεων για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων στους Δήμους Αμφιλοχίας & Βόνιτσας».
Το αντικείμενο της ομάδας εργασίας η οποία στελεχώθηκε από τους ΓΙΑΝΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ, πολιτικό μηχανικό, ΔΡΕΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, πολιτικό μηχανικό, ΛΩΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, Αγρονόμο και Τοπογράφο Μηχανικό και ΤΣΙΜΠΟΥΚΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, πολιτικό μηχανικό υπήρξε ο εντοπισμός ιστορικών μνημείων τα οποία χρήζουν ανάδειξης και άμεσων τεχνικών παρεμβάσεων, προκειμένου να υπάρξει η προβολή και γνωστοποίησή τους.
Στο Δήμο Αμφιλοχίας επιλέχθηκε ο ιστορικός οικισμός "Σταθά" της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας, το αρχαιολογικό κάστρο Ρίγανης στην Τ.Κ. Πετρώνας καθώς και το "τεχνικό τοπόσημο" της Γέφυρας Τατάρνας.
Στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.....
 
Διαβάστε περισσότερα »επιλέχθηκε το μεσαιωνικό κάστρο της Πλαγιάς εντός της Τ.Κ. Πλαγιάς.
Στόχος η ανάλυση για τα γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία των παραπάνω, η παρουσία και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, κατάθεση προτάσεων τεχνικών παρεμβάσεων, όπως συντήρηση, προσβασιμότητα, οδοποιία, σήμανση, φωτισμός καθώς και η οργάνωση δραστηριοτήτων σε πλαίσια τουριστικά, πολιτιστικά.

Το συντονισμός της ομάδας εκ της Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας είχε ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός. 

Δείτε το πόρισμα της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με αντικείμενο «Πρόταση τεχνικών παρεμβάσεων για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων στους Δήμους Αμφιλοχίας & Βόνιτσας» εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο