Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Με βάρκα στους δρόμους οι κάτοικοι στο Αγρίνιο [βίντεο]

     Χωριό Καινούργιο στο Αγρίνιο. Η κακοκαιρία Μπάλλος έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια. Κάτοικος της περιοχής χρησιμοποιεί βάρκα για να περάσει το δρόμο.

Με δυσκολία προσπαθεί να τον διασχίσει και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Δύο 24ωρα μετά οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Με σκούπες, αντλίες και μάνικες προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Όλα τα υπάρχοντα άχρηστα…στα σκουπίδια.
 

Διαβάστε περισσότερα »



Στο Αγρίνιο η νύχτα που πέρασε ήταν τρομακτική. Ο άνεμος λυσσομανούσε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Και το πρώτο φώς της ημέρα φανέρωσε το μέγεθος της καταστροφής.
Θαμμένο στη λάσπη

Στα χωριά του Δήμου Αγρινίου οι κάτοικοι επί ώρες προσπαθούν μέσα από τα σπίτια να βγάλουν τους τόνους από τη λάσπη.

Η στάθμη του νερού στο Λιγόρεμα έπεσε μετά από δύο εφιαλτικές ημέρες όταν ξεχείλησε τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Εκκένωση οικισμού

Σε μία απέραντη λίμνη μετατράπηκε ο οικισμός Ζευγαράκι. Από τον Δήμο ζητήθηκε η προληπτική εκκένωσή του λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Με αντλίες οι κάτοικοι του οικισμού προσπαθούν να σώσουν το βιος τους.

Στο Ζαγκλιβέρι Λαγκαδά οι κάτοικοι προσπαθούν να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Η κυρία Μαρία χθες πάλευε μόνη της να αδειάσει στο υπόγειο από τα πράγματά της που αχρηστεύθηκαν από τα ορμητικά νερά. Όμως λίγοι φίλοι έσπευσαν να τη βοηθήσουν, όπως και κάθε οικογένεια που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας.

«Ήταν όλο φίλοι, πολύ καλοί, έξι άτομα ήμασταν. Καθαρίσαμε τα χοντρά, χοντρά. Βγάλαμε αρκετά έπιπλα έξω και τώρα θα βγάλουμε και άλλα που είναι άχρηστα και δεν μπορούν να διορθωθούν», είπε η κυρία Μαρία.

Ο χείμαρρος που πέρασε μέσα από το σπίτι της κατέστρεψε τα πάντα. Οι οικοσυσκευές παρασύρθηκαν και έφραξαν ακόμη και την πόρτα. Οι κόποι μιας ζωής θάφτηκαν στις λάσπες.
Άγιο είχε οδηγός

Το χάρο με τα μάτια του είδε ένας οδηγός που κατευθυνόταν προς την περιοχή Λιβάδι στην Αράχωβα. Μετά από μικρή κατολίσθηση στην πλαγιά, μία μεγάλη πέτρα έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές στο παρμπρίζ και το καπό. Όπως φαίνεται και στα πλάνα λίγα εκατοστά να είχε προχωρήσει και η πέτρα θα είχε χτυπήσει τη θέση του οδηγού και θα περνούσε στην καμπίνα. Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες βγήκαν σώοι και αβλαβείς.

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας η πυροσβεστική δέχθηκε πανελλαδικά 1671 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς και κοπές δέντρων.

 

πηγή:  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο