Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ξηρομέρου είναι μια πραγματικότητα. Δεν διατάσσεται, δεν έρχεται με ευχολόγια και δεν είναι φαινόμενο. Προκύπτει κατόπιν συνετής οικονομικής διαχείρισης και μόνο.


Το μεγαλύτερο και πιο χειροπιαστό έργο της δημοτικής αρχής του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη, είναι η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία ομολογείται απ' όλους και κανείς δεν την έχει αμφισβητήσει......
Κανένας δεν έχει αναφέρει ότι ο Δήμος καταστρέφεται οικονομικά, όπως κατά κόρον γινόταν με την τέως δημοτική αρχή, μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και με δημόσια αρθρογραφία κάποιων λίγων που τολμούσαν και δεν φοβόντουσαν να τα λένε και αυτό αποτυπωνόταν σε όλα τα οικονομικά στοιχεία.
Φυσικά η οικονομική εξυγίανση δεν διατάσσεται, δεν έρχεται με ευχολόγια και δεν είναι φαινόμενο. Προκύπτει κατόπιν συνετής οικονομικής διαχείρισης και μόνο.
Είναι πολύ σημαντικό για κάθε Δήμο να είναι υγιής στα οικονομικά του, ώστε να μπορεί να προχωρά μπροστά.

Η καλή οικονομική κατάσταση αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη, όπου περισσεύουν οικονομικοί πόροι για:

Να γίνονται μελέτες για τομείς που στο Δήμο Ξηρομέρου δεν είχε ασχοληθεί ποτέ κανείς και υπήρχε πραγματική ένδεια ύπαρξης μελετών στον Δήμο Ξηρομέρου. Δίχως ύπαρξη μελετών δεν μπορείς να διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεις έργων από τις διάφορες δράσεις που τρέχουν και έτσι να μπορέσεις να φτιάξεις τις υποδομές που σου λείπουν.
Να λύνονται θέματα καθημερινότητας και ποιότητας της ζωής των δημοτών, όπου εδώ είναι η αλήθεια απαιτείται ακόμα περισσότερη προσπάθεια και πιθανόν καλύτερη οργάνωση.
Να στήνονται σωστές και πλήρεις υπηρεσίες στον Δήμο Ξηρομέρου, με έλευση μονίμων υπαλλήλων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν γινόταν και εδώ ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά ακολουθείται ήδη.
Στα οικονομικά με την νυν δημοτική αρχή έχουμε: Πραγματικούς Προϋπολογισμούς που εκτελούνται εντός στοχοθεσίας και χωρίς υπερβάσεις, ξεπλήρωμα παλαιότερων χρεών, μη δημιουργία νέων χρεών, απ' ευθείας αναθέσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ για ιεραρχημένες ανάγκες, αριθμητικά μισές περίπου με την περίοδο του ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', αφού τις καταγράφουμε με τον ίδιο τρόπο και τις συγκρίνουμε (δεν καταγράφαμε/φουμε τις εκατοντάδες που είναι κάτω από 1.000 € και για τις 2 δημοτικές περιόδους), μηδενικές προφορικές αναθέσεις σε σχέση με τις 23 προφορικές απ' ευθείας αναθέσεις ύψους 675.216,13 €, με διαταγές πληρωμής, για τις οποίες γράφαμε - γράφαμε - γράφαμε στο παρελθόν είναι η αλήθεια και τώρα δεν έχουμε να γράψουμε κάτι, γιατί δεν υπάρχει καμία. Ο καλύτερος πελάτης των Δικαστηρίων είχε γίνει ο Δήμος Ξηρομέρου. Περιέργως στις προφορικές αναθέσεις δεν αναφέρεται κανένας και για την εξαφάνιση του δυσάρεστου αυτού φαινομένου από την νυν δημοτική αρχή. Κουβέντα...



Με την προηγούμενη δημοτική αρχή, σε όλα τα παραπάνω, είχαμε ακριβώς τα αντίθετα.
Όσον αφορά τις απ' ευθείας αναθέσεις, εκ του διαφορετικού πραγματικού αποτελέσματος, το οποίο το παραδέχονται όλοι, οικονομική εξυγίανση από τη μια και οικονομική καταστροφή από την άλλη, μάλλον κάτι έχει αλλάξει και κάτι είναι πολύ διαφορετικό και ας κάνουν κάποιοι πως δεν το καταλαβαίνουν.
Εκτός από ψυχρά αριθμητικά, που η νυν δημοτική αρχή λειτουργεί με τις μισές απ' ευθείας αναθέσεις απ' ότι η τέως, αυτά λένε οι αριθμοί και όχι ότι φαντάζεται με σκοπιμότητες ο καθένας, οι απ' ευθείας αναθέσεις είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, με εύλογο κόστος και για πραγματικές ιεραρχημένες ανάγκες των δημοτών.
Το παραμύθι απ' ευθείας αναθέσεις οι μεν, απ' ευθείας αναθέσεις οι δε, είναι και ακούγεται ωραίο και πιασάρικο για να παραπλανήσεις, αλλά δεν έχει δράκο. Είναι το τελευταίο καταφύγιο κάποιων για να δικαιολογήσουν αυτά που έκαναν όταν διοικούσαν. Είναι η λογική της κολοβής αλεπούς, που θέλει να τις δει όλες κολοβές.
Κλείνουμε το άρθρο μας, με τη φράση που γράψαμε και στην αρχή του κειμένου μας: Η οικονομική εξυγίανση δεν διατάσσεται, δεν προκύπτει από ευχολόγια και δεν είναι φαινόμενο, προκύπτει κατόπιν συνετής οικονομικής διαχείρισης και μόνο.

mytikaspress.

15 σχόλια:

  1. Στο ΦΟΣΔΑ , ΧΥΤΑ χρωστάτε ως Δήμος Ξηρομέρου περίπου 46.000 ευρώ. Η τωρινή Δημοτινή Αρχή ισχυρίζεται ότι είναι χρέη της περιόδου Γαλούνη. Γιατί δεν εφαρμόσατε το νόμο μόλις αναλάβατε το 2019, ως μέλη του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ , ο Τριανταφυλάκης και ο Γερόλυμος; Η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα μόνο κατόπιν αναπάντητης επί της ουσίας αίτησης Δημότη προς το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Κασόλα και όχι μόνο.
    Αν έχετε πολιτικό θάρρος κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου νυν και πρώην και εσείς της Δημοτικής Αρχής Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας Αποστολάκη, Τσακάλη , ο οποίος Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας, ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ επώνυμα, χρωστά στο ΦΟΣΔΑ περίπου 250.000 ΕΥΡΏ και εσύ Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ Κασόλα που σφύριζες αδιάφορα στην αίτηση του Δημότη στην ερώτηση πόσα χρωστά κάθε Δήμος στο ΦΟΣΔΑ; Οι Δημότες θα μάθουν τα πάντα επωνύμως τα πάντα. Να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν θα αρχίσουν τα άλλα δικαστήρια για σφετερισμό δημοσίου χρήματος ,να δούμε τι θα λένε εκεί από Μύτικα μεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε να δούμε τον σφετερισμό. Έχεις αποδείξεις και στοιχεία; γιατί από ψέμα καλά πας. Από αλήθειες πασχεις

      Διαγραφή
  3. Αν ολα αυτα ειναι αληθεια,πως φαινεται αυτο σε μενα να τον απλο δημοτη; Αν ολα αυτα ειναι αληθεια δεν θα επρεπε να μειωθουν τα δημοτικα τελη; Αν ολα συτα ειναι αληθεια δεν θα επρεπε να μειωθουν τα τελη υδρευσης και η τιμη του νερου;
    Ειπαμε "μην μας υποτιματε γιατι θα το μετανιωσετε". Δεν μας ενδιαφερουν τσ λογια αλλα οι πραξεις. Αληθεια μια και ειστε τοσο καλοι στο mytikaspress μηπως μπορειτε να μας ενημερωσετε με αριθμους ποσες παρανομες υδρευσεις διεκοψε ο δημος και ποσα λεφτα εχει εισπραξει; μηπως ξεχαστηκε αυτο τελειως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οικονομική εξυγίανση και απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους δεν νοείται. Καλές είναι οι μεγαλοστομίες και τα γραφικά αλλά οι παθογένειες των παρελθόντων καλά κρατούν. Άλλαξαν τα πρόσωπα αλλά δυστυχώς δεν άλλαξαν οι βολικές συνήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά το γραφείο τύπου του δημάρχου δεν υπάρχει! Το θέμα είναι ότι δεν πείθει κανένα κ εκτίθεται!! Οι απευθείας αναθέσεις κ μάλιστα φωτογραφικές πάνε σύννεφο παράνομες παροχές δεν έχουν κοπεί κ στον εισαγγελέα δεν έχει πάει κανείς! Τελικά απ ότι φαίνεται το πρόβλημα δεν είναι αν τρώγονται λεφτά αλλά ποιος τα τρώει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς παράξενες ιδιότητες έχει αυτή η καρέκλα του δημάρχου στον Αστακό. Απο το 1998 και μετά όποιος κάθησε σ αυτή, στην διετία εμφάνισε Λουδοβίκεια κουσούρια. Πετάξτέ τη μήπως συνέλθετε. Μα καλά άλλη πραγματικότητα ζούμε εμείς στο Δήμο και άλλη ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν αυτές οι πληρωμένες ανακοινώσεις. Μήπως είναι καιρός να συνέλθετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γραφείο τύπου Μύτικα αν δεν βγάλει ανακοίνωση μία φορά την εβδομάδα για να γράψετε σχόλια υπέρ του δημάρχου ότι πάνε καλά αφού πάνε τόσο καλά για δεν μειώνει τα τέλη του νερού περιμένω απάντηση από τό γραφείο τύπου Μύτικα και για τις παράνομες παροχές που θα έκοβαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι αυξυσεις στο νερο πανε συνεφο,οι απευθειας αναθεσεις καθε μερα και απο μια.πατε απο το κακο στο χειροτερο κ σφυριζεται αδιαφοροι απο την επαρση και την αλαζονεια!θα ειμαστε τυχεροι ως δημοτες αν γινουν τουλαχιστον τα εργα που ειχε δρομολογησει η προηγουμενη δημοτικη αρχη να μην πανε χαμενα γιατι εσεισ δεν θα μπορεσεται να βγαλετε λεφτα απο πουθενα για τον δημο μονο για εσας θα βγαζετε μεσα απο απευθειας αναθεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάς κουράσατε με τής ανακοίνωσης βαρεθήκαμε δεν σάς εκλέξαμε για να
    αυτοπροβάλλεται τι κάνετε να δούμε θέλουμε της προεκλογικές δέσμευσης σάς
    Δρόμους Ύδρευση Καθαριότητα απευθείας ανάθεσης συνεργασία διαφάνεια διαβούλευση η περίοδος προσαρμογής και καλά έχει τελειώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Έχετε αποδείξεις. Γιατί το σχόλιο σας θα πάει εισαγγελέια. Ενημερώνω όλους όσους γράφουν για φαγοπότι και τέτοια. Οπότε ετοιμάστε στοιχεία.
      Παρακαλώ πολύ να ανέβει προς ενημερώση.

      Διαγραφή
  11. Όσο και να αλιχτατε τεμπελχαναδες και κομπλεξικοί μαζί ο Δήμος Ξηρομερου έχει πλέον Δήμαρχο.Κ θα χει για πολλές τετραετίες γιατι ο Δήμος ξηρομερου δεν ήταν ποτέ έτσι οργανωμένος και με συνέπεια.Αυτοπατεριτσείστε λοιπόν νομίζοντας ότι έτσι θα ρίξετε λάσπη στην παρούσα δημοτική αρχή.
    Για πείτε μου ποσό πονάτε που βλέπετε ότι τα πράγματα σιγά σιγά κυλάνε όπως έπρεπε να κυλήσουν χροοοοονιαααα τώρα κ σε δυο χρόνια το νεούδι σας έβαλε τα γυαλιά για τα καλά;;;!!!
    Δοκιμαστήκατε και ο λαός του Ξηρομερου σας έδωσε στις εκλογές αυτό που σας αναλογεί
    Ανατρέξτε να θυμηθείτε τα ποσοστά σας και την στήριξη του λαού για το καλό που τους κάνατε τόσα χρόνια
    Έχετε κουράσει και πολύ μάλιστα
    Στα καβούκια σας και αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους.Δε βαρεθήκατε να κάνετε αντιπολίτευση του κ@λ@υ
    Ρεζιλεύεστε περισσότερο ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για οσους εχουν κοινη λογικη και μυαλο καταλαβαν πολυ καλα τι λεει η συγκεκριμενη αναρτηση

    για τις απ ευθειας αναθεσεις ισχυει πως τις χρησιμοποιεις και γιατι και αυτο τελικα εξαρταται ποιος ειναι αυτος που εχει την ευθυνη

    Γαλουνης και δυνατο ξηρομερο
    Τριανταφυλλακης και δυναμη ελπιδας

    οι συγκρισεις ολοφανερες. νυχτα μαυρο σκοταδι απο τους πρωτους και μερα και ολολαμπρο φως απο τους δευτερους

    οι ξηρομεριτες δεν ειναι ηλιθιοι το εχουν καταλαβει και ας προσπαθουν τα μπλοκ με τον μεγα χορηγο να λασπολογησουν με ανταλαγμα για καθε κιλο λασπη που ριχνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο