Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Ο κωδικός του Πογωνιά – Πλαγιά και οι πληρωμές


Πολλές συζητήσεις, αλλά και σχόλια προκάλεσε η αναφορά του Θανάση Μαυρομμάτη στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας αναφορικά με το δρόμο Πογωνιά – Πλαγιά......

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κωδικός του έργου δεν είχε καθόλου χρήματα και απαιτήθηκε παρέμβαση του Περιφερειάρχη για την απεμπλοκή του ζητήματος που ανέκυψε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν υπήρξε κάποια αντίδραση στην αναφορά αυτή από τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ούτε από την πλευρά της πρώην Περιφερειακής Αρχής.

Η απορία που όμως εκφράζουν και στελέχη της πρώην Περιφερειακής Αρχής αλλά και άλλων πλευρών του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι το πώς είναι δυνατόν το έργο να δημοπρατήθηκε και να συμβασιοποιηθεί χωρίς χρήματα.

Πιστεύεται μάλιστα πως επειδή μεσολάβησε αρκετός χρόνος από τη σύμβαση μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου πιθανόν να υπήρξε κάποιο υπηρεσιακής υφής θέμα, αναφορικά με την ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών, που πληρώνει, για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου.

Λέγεται -και αυτό είναι αλήθεια- ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στην ΣΑΕ 071 του Υπουργείου Υποδομών στα τέλη του 2017 με προϋπολογισμό 6,3 εκατομμύρια ευρώ, το Περιφερειακό Συμβούλιο στις αρχές του 2018 προχώρησε κανονικά στην αποδοχή της χρηματοδότησης του έργου, προκειμένου να προχωρήσει στα τεύχη δημοπράτησης και τη λοιπή διαδικασία. Όπως και ‘χει όμως το ζήτημα είναι ότι πλέον το έργο εκτελείται!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

1 σχόλιο:

  1. Δεν απαντησε κανενας στην αναφορα του κ.Μαυροματη.Αυτο ειναι αποδειξη στη σημασια που οι παραταξεις και οι περιφερειακοι Συμβουλοι δινουν στα λογια του κ.Μαυροματη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο