Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ξεχασμένο απ’όλους το Βαλτί Αστακού-χωρίς κάδους απορριμμάτων, χωρίς αποκομιδή (φωτο)


«Πνιγμένος» στα σκουπίδια ο οικισμός-τα αυτονόητα ζητούν κάτοικοι Επι τρία χρόνια «παλεύουν» κάτοικοι στον οικισμό Βαλτί του Αστακού, που ζητούν τα αυτονόητα για την περιοχή: αποκομιδή απορριμμάτων και κάδους.....

Η σχετική αλληλογραφία απευθύνεται σε όλες τις υπηρεσίες και ο δήμος Ξηρομέρου καλείται να κάνει απλά το καθήκον του και να ανταποκριθεί στα αιτήματα, ώστε να τοποθετηθούν κάδοι σε σημεία του οικισμού, όπου αυτό απαιτείται.

Περίπου δέκα κάδοι θα πρέπει να τοποθετηθούν με αιχμή τα σημεία όπου ζουν οικογένειες και επαγγελματίες αλιείς, όπως και στη γέφυρα του οικισμού, όπου καθημερινά ερασιτέχνες αλιείς εναποθέτουν ανεξέλεγκτα σκουπίδια, αφού δεν έχουν που να τα αφήσουν. Κάποιοι απο αυτούς, τα παίρνουν μαζί τους, ώστε να μην ρυπαίνουν το χώρο.

Στο Βαλτί ζουν 36 άτομα, ενώ έχουν τα επαγγελματικά τους σκάφη ψαράδες απο Πάτρα, Πρέβεζα, Μεγανήσι κ.α. που ζουν μέσα σε αυτά. Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας σκουπίδια παρασύρθηκαν απο ανέμους και νερά, ρυπαίνοντας την περιοχή, που βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου.

Σα να μην έφταναν αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Βαλτί λειτουργεί πλυντήριο που ξεπλένει τα δίκτυα μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ στο ποτάμι που διασχίζει την περιοχή, έχουν εντοπιστεί νεκρά ζώα, φυτοφάρμακα κλπ.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει ένας ακόμη μικρός οικισμός , που βρίσκεται επί του δρόμου Λεσίνι – Αστακός, κοντά στο ποτάμι του Αγίου Δημητρίου, που εκβάλει στο Βαλτί. Και στους δυο οικισμούς ζουν, μεταξύ άλλων και μικρά παιδιά.

Το Βαλτί θα μπορούσε κάλλιστα να είναι χώρος επίσκεψης και παρατήρησης, αφού έχει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ενώ είναι ορμητήριο δεκάδων ερασιτεχνών ψαράδων, από Αγρίνιο, Πάτρα κ.α. , που απορούν με την πλήρη εγκατάλειψη και την συνεχή ρύπανση. Πρόκειται για μια κατάσταση που πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο, με τις ευθύνες να βαραίνουν κατά κύριο λόγο τον δήμο Ξηρομέρου.

Τουλάχιστον το πρόβλημα με τα σκουπίδια θα πρέπει άμεσα να επιλυθεί, ενώ στη συνέχεια αρμόδιες υπηρεσίες, θα πρέπει να ασχοληθούν και με άλλα ζητήματα, που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας.








agriniopress.

3 σχόλια:

  1. πριν μερεσ τοποθετηθηκαν για πρωτη φορά καδοι.τα περισσοτερα ειναι διχτυα και μπαζα αυτων που ζουν εκει και δεν σεβονται τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην προκαλειτε τοσο .Καδους πατε οπου θελετε και μονο οι εκλογες ειναι κοντα και θα τα ξαναπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ENΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΑ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ ΜΕ ΥΦΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο