Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Βούλιαξαν οι ροδιές στην Κατοχή – Μεγάλες οι ζημιές

Η κακοκαιρία άφησε στο πέρασμά της συντρίμμια. 
 
«Πνιγμένες» καλλιέργειες, στάβλους, δρόμους, αυλάκια και χειμάρρους που δεν είχαν καθαριστεί. Η εύφορη πεδιάδα των Οινιαδών, η παραγωγική καρδιά του δήμου Μεσολογγίου ζει έναν εφιάλτη για άλλη μια φορά.

Και φέτος τα «αντιπλημμυρικά» αποδείχτηκαν λέξη κενή περιεχομένου για την περιοχή καθώς ακόμη λειτουργούν ακόμη αντλιοστάσια του… ’50 όπως είδατε σε προηγούμενα ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ ή έργα από την Δικτατορία που έκτοτε δεν αναβαθμίστηκαν.

Ο Δημήτρης Καλαντζής στην Κατοχή παράγει ρόδια. Όπως βλέπετε και στην φωτό τα είδε να βουλιάζουν μέσα στα νερά, μια περιουσία που έγινε λίμνη μέσα σε λίγες ώρες. Τώρα θα περιμένει κι αυτός, όπως προφανώς και άλλοι αγρότες, τους «υπευθύνους» να έρθουν να κάνουν αυτοψία, αρκετές μέρες μετά η Αιτωλ/νία, τόπος καταγωγής του αρμόδιου υπουργού δεν είχε ακόμη την τύχη, όπως πληροφορηθήκαμε θα έρθει αύριο.

Πιθανώς και αυτή την φορά θα ακούσουμε εξαγγελίες για άμεση ενίσχυση, έναρξη μελετών για έργα, αποζημιώσεις, ενδιαφέρον για τους πληγέντες και άλλα πολλά ωραία και πολιτικά. Είναι σαν αυτά που άκουσαν τον Ιούνιο οι παραγωγοί του Νεοχωρίου που είδαν τις ελιές τους να χτυπιούνται από το χαλάζι και 4 μήνες μετά δεν έχουν ενημερωθεί, αν πήγε κάποιος να κάνει έλεγχο, τι πορίσματα υπήρξαν, ούτε λόγος για να αποζημιωθούν ακόμη ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν ότι απέμεινε…

Αυτή είναι η κατάσταση και στην Αιτωλοακαρνανία εν έτει 2021. Ένας πακτωλός χρημάτων δόθηκε για έργα. Από τα ΚΠΣ, τα ΕΣΠΑ, τα κατά καιρούς «Ταμεία Ανάκαμψης» κ.λπ. Χρήματα που πέρασαν και δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε, αλλά «απαλλοτριώθηκαν» από εργολάβους, μελετητές, μηχανικούς του δημοσίου που πιστοποιούσαν «αέρα», δημάρχους, περιφερειακούς, εκπροσώπους υπουργείων κλπ…

Κατά τα άλλα λόγια πολλά. Φωτογραφίες και δηλώσεις. Μανία για επικοινωνία στα μοδάτα μέσα δικτύωσης. Και από ουσία μηδέν….

Πηγή: aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο