Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Μάταια περίμεναν τον ιερέα σε κηδεία σε χωριό του Αγρινίου!



Αναστάτωση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια κηδείας το πρωί του Σαββάτου σε ενορία χωριού του δήμου Αγρινίου.......

Στην ενορία λειτουργούσε ιερέας που έφυγε από τη ζωή και έκτοτε η κενή θέση δεν καλύφθηκε με αποτέλεσμα σε λειτουργίες, ακολουθίες κλπ να μεταβαίνουν εκεί ιερείς άλλων ενοριών. Τις μετακινήσεις αυτές τις διευθετεί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Κάτι αντίστοιχο είχε κανονιστεί με την Μητρόπολη και το Σάββατο για την νεκρώσιμη ακολουθία χωριανού, που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί. Στην εκκλησία είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και οικείοι και είχε μεταφερθεί η σορός του εκλιπόντος, όμως ο ιερέας δεν είχε εμφανιστεί!

Όπως ήταν φυσιολογικό προκλήθηκε έντονη δυσαρέσκεια, με μέλη του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να επικοινωνούν αγωνιωδώς με την Μητρόπολη, ώστε να βρεθεί άλλος ιερέας και να τελέσει την κηδεία. Τελικά, ο αντικαταστάτης βρέθηκε και η κηδεία τελέστηκε με μεγάλη καθυστέρηση.
Όπως ήταν φυσιολογικό το πρωτοφανές περιστατικό συζητήθηκε έντονα στην τοπική κοινωνία, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για προχειρότητα και ένδειξη ασέβειας ειδικά απέναντι στα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, που εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, υποχρεώθηκαν να διαχειριστούν αυτή την απρόσμενη και δυσάρεστη εξέλιξη.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο