Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Η αποκάλυψη Λύτρα για τη δέσμευση Σπίρτζη που δεν τηρήθηκε


Σε μία εξόχως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προέβη ο πρώην αντιπεριφερειάρχης υποδομών Γιάννης Λύτρας, μιλώντας για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η αποκάλυψη αφορά το έργο της οδικής σύνδεσης της Βόνιτσας και του Ακτίου με τη Λευκάδα, προϋπολογισμού περί τα 50εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε το 2017 στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας......

Εκείνη την εποχή η Περιφερειακή Αρχή του Απόστολου Κατσιφάρα είχε δεχθεί έντονη κριτική για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου, με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για ένα έργο διαπεριφερειακής σημασίας -εξάλλου στην αργκό των κατασκευών το συγκεκριμένο έργο ονομάζεται διπλή οδική σύνδεση της Λευκάδας- και για αυτό θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί κεντρικά από το Υπουργείο Υποδομών. Μάλιστα εκείνη την εποχή στον Απόστολο Κατσιφάρα είχε ασκήσει εντονότατη κριτική ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου λέγοντας ότι η ένταξη του συγκεκριμένου έργου, που ουσιαστικά εξυπηρετεί κυρίως τη Λευκάδα στερεί πόρους από άλλες ανάγκες της Αιτωλοακαρνανίας στο οδικά έργα.

Ο Γιάννης Λύτρας όμως προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποκάλυψε τη συνεννόηση που υπήρχε εκείνη την εποχή με το Υπουργείο Υποδομών και τον τότε υπουργό Χρήστο Σπίρτζη. «Είχαμε τη δέσμευση πως αν πάρουμε στο ΕΣΠΑ το δικό μας το συγκεκριμένο έργο, το Υπουργείο Υποδομών θα έπαιρνε στο τομεακό του πρόγραμμα το δρόμο «Πλατυγιάλι – Αστακός» και «Άγιος Δημήτριος – Ιόνια οδός», έτσι ώστε να συνδεθεί η Ιόνια οδός με το Πλατυγιάλι και τον Αστακό. Εμείς κάναμε το καθήκον μας ο υπουργός όχι…» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λύτρας.

Η αποκάλυψη αυτή αν δεν δικαιώνει την κριτική που ασκήθηκε στην τότε Περιφερειακή Αρχή, τουλάχιστον φανερώνει πως υπήρχε υπερβολική εμπιστοσύνη στην τότε ηγεσία του Υπουργείου.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο