Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Να μη γίνει «γεφύρι της Άρτας» η υπαγωγή των δασικών υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ


Με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, ζητά την πολιτική παρέμβασή του για νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου «να αποφύγουμε να μετεξελιχθεί η υπαγωγή των δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ (με τις καθυστερήσεις ή υπεκφυγές που θέτουν ορισμένοι κύκλοι) σε νέο “γεφύρι της Άρτας”,..... με συνέπεια να βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η Δασική Υπηρεσία μετέωρη και το προσωπικό της να παλινδρομεί μεταξύ του ΥΠΕΝ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η ΠΕΔΔΥ, ήδη εκδόθηκαν με καθυστέρηση και οι επτά (7) διαπιστωτικές πράξεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεως και συνεπώς όλη η περαιτέρω διαδικασία για την ολοκλήρωση της υπαγωγής των Δασικών Υπηρεσιών διαδικασία να μεταφέρεται, εκτός των περιθωρίων του ενός μηνός που καθορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) της 13ης Αυγούστου 2021.

Στην ίδια Π.Ν.Π. προβλέπεται η έκδοση, το αργότερο εντός ενός μηνός, Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία και θα καθόριζονται οι διοικητικές λεπτομέρειες της μεταφοράς των Δασικών Υπηρεσιών και του αντίστοιχου προσωπικού, τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης, μεταθέσεων και κάθε είδους μετακινήσεων του προσωπικού, η μισθοδοσία, η κάλυψη των κάθε είδους δαπανών των μεταφερόμενων οργανικών μονάδων, η μεταφορά πιστώσεων, η στέγαση υπηρεσιών και ρυθμίζονται τα θέματα άσκησης των αρμοδιοτήτων τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος.

Η ΠΕΔΔΥ τονίζει ότι «παρά τα ανωτέρω, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες προβλημάτων που αφορούν πρακτικά διοικητικά θέματα στο σύνολο των Δασικών Υπηρεσιών, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τις προβλέψεις της Π.Ν.Π. και τα όρια της καλώς εννοούμενης διοικητικής πρακτικής που έπρεπε να εφαρμόζεται ενόψει της ολοκλήρωσης της μεταφοράς των δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ και της επαναφοράς της κανονικότητας σε διοικητικό επίπεδο».

Για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στη διοικητική λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία μεταφοράς των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ, η ΠΕΔΔΥ ζητά τη παρέμβαση του κ. Σκρέκα προκειμένου να επισπευστούν οι απαραίτητες διαδικασίες (σύνταξη του σχεδίου ΚΥΑ με πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ), ή σε διαφορετική περίπτωση (δεδομένης της καθυστέρησης που υπάρχει) να προχωρήσει το ΥΠΕΝ στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις (τροπολογίες) που ρυθμίζουν οριζόντια και αποτελεσματικά τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

«Οι τροπολογίες αυτές πρέπει να ενταχθούν άμεσα στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή, αν θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο και να αποφύγουμε να μετεξελιχθεί η υπαγωγή των δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ (με τις καθυστερήσεις ή υπεκφυγές που θέτουν ορισμένοι κύκλοι) σε νέο “γεφύρι της Άρτας”, με συνέπεια να βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η Δασική Υπηρεσία μετέωρη και το προσωπικό της να παλινδρομεί μεταξύ του ΥΠΕΝ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων», καταλήγει η επιστολή της ΠΕΔΔΥ.
dasarxeio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο