Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Αχαΐα: Η μεγάλη απάτη και η μεταμόσχευση! Πέταξε σακούλα σκουπιδιών από το μπαλκόνι με 8.000 ευρώ

 


Θύμα καλοστημένης απάτης έπεσε μία ηλικιωμένη γυναίκα από το Αίγιο. Οι δράστες που ήταν καλά οργανωμένοι κατάφεραν να πείσουν το θύμα και να του αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το σχέδιο δράσης είχε ως εξής:

Πριν λίγες μέρες το θύμα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από δυο άνδρες. Ο ένας της συστήθηκε ως γιατρός και ο άλλος ως δικηγόρος. Οι δυο τους την ενημέρωσαν ότι η κόρη της, που διαμένει σε νησί του Αιγαίου, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και έχρηζε άμεσης μεταμόσχευσης.

Στη συνέχεια ζήτησαν χρήματα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Η 86χρονη, όπως ήταν φυσικό, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και ζητούσε να μάθει περισσότερα για το τι είχε συμβεί. Οι δράστες την καθησύχασαν έτσι ώστε να μην πάρει την απόφαση να ταξιδέψει προκειμένου να βρεθεί κοντά στην κόρη της. Της είπαν μάλιστα ότι μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. Έτσι η γυναίκα άκουσε στο τηλέφωνο μία γυναικεία φωνή να της λέει «μαμά είμαι καλά, δεν ακούγομαι καλά λόγω της κατάστασης. Κάνε αυτό που σου λένε ο γιατρός και ο δικηγόρος».

Δυστυχώς η ηλικιωμένη πείστηκε αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να στείλει το ποσό των 8.000 ευρώ που της ζητήθηκε, μέσω τραπέζης.  Της έκλεισε ραντεβού με συνεργάτη της εταιρείας του, που θα την επισκεπτόταν στο σπίτι της κατά την επιστροφή του από επαγγελματικό ταξίδι στον Πύργο.

Ο συνεργός έφθασε στο σημείο η ηλικιωμένη πέταξε από το μπαλκόνι μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, στην οποία είχε βάλει τα χρήματα, όπως της είχαν ζητήσει οι δράστες. Η γυναίκα έριξε τη σακούλα κατόπιν προτροπής του ίδιου ατόμου, με το αιτιολογικό να μην ταλαιπωρηθεί ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Εκείνο όμως που προκαλεί ερωτήματα είναι ότι οι δράστες φέρεται να γνώριζαν την οικογενειακή κατάσταση του θύματος, καθώς από την πρώτη στιγμή της ανέφεραν το μόνιμο τόπο κατοικίας της κόρης της, όπου συνέβη και το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα.

Να σημειώσουμε ότ η 86χρονη πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, κάλεσε την κόρη της, στον προσωπικό της αριθμό, χωρίς όμως εκείνη να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην κλήση της μητέρας της, την επίμαχη χρονική στιγμή. Όταν οι δυο γυναίκες επικοινώνησαν, αποκαλύφθηκε η απάτη, αλλά ήταν αργά.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο